Keramiekgroep Son en Breugel

De Keramiekgroep Son & Breugel, begeleid door Agnes Savelkouls, bestaat al meer dan 30 jaar. Na sluiting van het Kreatief Centrum Son is de groep verhuisd naar een ruimte in de Sonniuswijk. Hier worden de kleicursussen al meer dan 15 jaar gegeven in een volledig ingericht atelier.

Nog altijd is een aantal mensen van het eerste uur enthousiast bezig met het werken met klei. Na al deze jaren kwam voor mij, Agnes Savelkouls, het punt dat ik een keuze moest maken tussen eigen atelierwerk en cursus geven en ik heb gekozen voor het eigen atelierwerk. Dat betekent dat ik ga stoppen met de cursussen in Son.
Gelukkig heb ik iemand gevonden die de cursus wil en kan voortzetten en dat is
Mari?lle Keijzers. Zij werkt zelf al jaren in het onderwijs en geeft les in de creatieve vakken. Ook zit zij al meer dan 10 jaar hier op cursus.

Het nieuwe cursusjaar start in september. Er is nog plaats voor enkele nieuwe mensen. Natuurlijk kunnen er ook mensen inschrijven die al eens een cursus hebben gevolgd en nu opnieuw willen proeven van het werken met klei. De groepen zijn gemêleerd van samenstelling, zowel wat betreft ervaring als leeftijd.
De cursus omvat 28 bijeenkomsten op maandagmiddag of op woensdagavond.
Verdere informatie en inschrijfformulieren kunnen vanaf nu opgevraagd worden bij:
Mariëlle Keijzers 0499-479511 of Carolien Meessen 0499-490166


Leren met LEV
agressie regulatie training

Niemand gedraagt zich voor zijn plezier agressief. Vaak bent u woedend voor u het door hebt. Doordat u in bepaalde situaties verbaal en/of fysiek intimiderend kan reageren, heeft u problemen in relaties met belangrijke anderen of op het werk. U wil graag uw agressieve gevoelens onder controle krijgen.

Tijdens de training leert u wat agressie is, hoe agressie bij u werkt en hoe u er anders mee om kunt gaan.
Tijdens de training worden de volgende onderwerpen door rollenspellen en mindfulness-oefeningen behandeld:
• herkennen van situaties waarin je agressief wordt
• uw eigen grenzen en die van anderen leren kennen
• verminderen van negatieve gevoelens
• uw impulsen herkennen en onder controle houden
• anders leren omgaan met conflicten en stress
• zelfvertrouwen en assertiviteit ontwikkelen en positief leren denken

Na de training kunt u agressie en stress beter reguleren in situaties binnen uw privé- en/of werk. Ook ontwikkeld u vaardigheden om vanuit meer zelfvertrouwen om te gaan met lastige situaties.

U hoeft er dus niet alleen mee te blijven worstelen! U bent niet de enige die zich aanmeldt met dit probleem.

Kent u misschien iemand voor wie deze training geschikt is? Kijk voor meer informatie en aanmelden: http://www.lerenmetlev.nl/zinzicht/default.asp?training=180