Afbeelding
Foto: Harrie Meijer

Gewoon Django Wagner

Afgelopen zondag werd het zesde album van Django Wagner gepresenteerd. De titel van het album is "Emoties" en is weer een feest van herkenning voor de liefhebbers van zijn muziek. Het is ook een unieke CD met als extra een DVD met enkele videoclips.
Door: Adrie Neervoort
Al geruime tijd heeft Django Wagner een unieke plek in de Nederlandse muziekwereld. Zijn herkenbare stem en zijn gipsy sound vormen zijn handelsmerk.
Django heeft De Zwaan in Son en Breugel uitgekozen om zijn album aan het publiek te presenteren. In de nieuwe zaal van de Zwaan zijn een kleine 600 mensen aanwezig voor de presentatie. Vanaf het begin is het een feest, want Django is niet alleen gekomen, hij heeft veel van zijn collega's gevraagd om ook wat te komen zingen. Vanaf het begin maken de uitgenodigde artiesten er een feestje van. Het geluid is goed en de sfeer opperbest.
In een gesprek later op de avond met Django, blijkt pas hoe bijzonder hij is als artiest. Django is trots op wat hij heeft bereikt, maar wat hem betreft draait het daar niet om. Passie daar gaat het om in het leven, ook in zijn muziek. Samen met Waylon van der Heyden, Frank van Weert en Adrie van de Berk werkt hij uren in de studio om elk liedje net weer iets beter te maken en ze zijn altijd op zoek naar nieuwe stijlen en een nieuw geluid. Het zit vaak in de kleine dingen.
Django werkt niet graag alleen, hij laat zich omringen door topmuzikanten zoals Marcel Fisser, Stochelo Rosenberg, Goldfinger, Marijn van den Berg, Paulus Schäfer, Martijn De Laat, Allard Buwalda en Serge Bredewold.
Misschien is Django,naast zijn muziek, zijn grootste troef dat hij zo benaderbaar is. Geen aparte ruimte tijdens optredens voor Django, nee gewoon tussen het publiek en zijn fans. Zijn fans zijn super belangrijk voor hem. Maar ook zijn gezin en familie. Django vindt zichzelf echt een geluksvogel met hoe alles gaat .
De mening van zijn fans is zo belangrijk voor Django dat hij heeft verzocht aan hen om via zijn facebooksite aan hem te laten weten, welk nummer van zijn album "Emoties" als single uit moet komen.
En dat familie voor hem belangrijk is, blijkt ook deze avond weer, want niet alleen fans en vrienden zijn aanwezig maar ook zijn vader en moeder zijn erbij. Of je nu wel of niet een liefhebber bent van zijn muziek, ik denk dat iedereen houdt van Django als persoon.


Afbeelding
Afbeelding