Zonnetje in huis
Zonnetje in huis Foto:

Expositie Anja Namink
in gemeentehuis


Kleurrijke, expressieve en treffende schilderijen zijn van 6 januari tot 16 februari 2016 te bewonderen in het gemeentehuis van Son en Breugel.

Voor de expositie tekent dit keer de Eindhovense Anja Namink. Haar schilderijen gaan over heel diverse onderwerpen, waarbij de portretten er uitspringen. Namink slaagt er in om mensen op treffende wijze neer te zetten, of het nu om de gezichtsuitdrukking van beroemdheden of van 'gewone' mensen gaat. Het schilderij van koningin Máxima is hier een voorbeeld van, maar ook bekende persoonlijkheden uit de film- en muziekwereld zijn te bewonderen.

Daarnaast werkt Namink ook met thema's uit de natuur. Deze afbeeldingen zijn eveneens vol kleur, zoals het schilderij Waterdruppels, dat eerder dit jaar genomineerd werd voor de Brabantse Beeldende Amateurkunstprijs.

Schilderen gaat volgens Namink niet om wat je weet, maar om wat je ziet. Die observerende houding is terug te vinden in haar werk. Veel onderwerpen komen uit het dagelijks leven: er dient zich altijd wel iets aan dat er om vraagt geschilderd te worden. Voor de kunstenares is abstract werk een grote uitdaging, omdat er geen houvast is. Maar het biedt wel de mogelijkheid om zonder belemmeringen te spelen met kleur en vorm. En dat is weer een goede inspiratiebron voor de andere schilderijen.

Anja Namink (51) tekent en schildert zo lang zij zich kan herinneren. Na diverse cursussen is zij lid geworden van een schilderclub. Dat leverde, naast veel energie, ook haar eigen kenmerkende schilderstijl op.

De expositie geeft een breed beeld van het werk van Namink. De expositie is te bekijken tijdens openingstijden van het gemeentehuis.