Afbeelding
Foto: Annemieke van Tinteren

Ijsfeest Son en Breugel een succes


(vervolg voorpagina)
Dat de IJsbaan een gewilde locatie in het centrum was, bleek wel uit de diverse activiteiten die in IJSpaleis 't Streufke plaats vonden. Zoals kerstborrels van diverse bedrijven, kinderfeestjes en de Ladies Night waarvan we al eerder melding maakten. De tent werd een gezellige ontmoetingsplaats voor vrienden en collega's, terwijl de kinderen zich op het ijs vermaakten.

Door Henriette van Berkel

En natuurlijk vond op zaterdag 2 januari het jaarlijkse biercurlen plaats. 64 Teams kwamen aan de start om hun kunsten met de bierpullen te tonen. Teams met wonderlijke namen als: "Vette pech", "Laatste hoop", 'Weet ik veel" of "Kleed slank af", ze waren allemaal fanatiek en erop gebrand om te winnen. Voor deelnemers en toeschouwers een geslaagde middag.
Op de laatste dag, 3 januari, vond het zogenaamde Smeltfeest plaats. De ijsmachines werden in de loop van de middag uitgezet, in 't Streufke was volop muziek met diverse artiesten en met een beetje weemoed gingen om 18.00 de schaatsen uit. 3 Weken ijspret zaten erop!
De organisatie kan trots zijn: de baan was mooier dan ooit, de vrijwilligers waren in grote getale aanwezig en de sfeer was uitstekend en gezellig te noemen. Er was geen enkele dissonant, maar alleen positieve geluiden. En een bijzonder mooi en hartverwarmend gebaar van een oudere dame die met 40 euro naar de baan kwam. Ze zei: "ik vind dit zo'n geweldig initiatief voor de jeugd en jullie zullen door dat warme weer wel hele hoge stookkosten hebben, dus daar wil ik graag aan bijdragen".
Het komende jaar zal er weer volop aandacht worden besteed aan de volgende editie, die er ongetwijfeld gaat komen. Sponsoren worden benaderd en de eerste vrijwilligers hebben zich alweer aangemeld. Het huidige bestuur, onder voorzitterschap van Hendrik Jan Guitink , stelt hun functie beschikbaar om anderen de kans te geven dit succesvolle evenement voort te zetten.


Afbeelding
Afbeelding