Anne-Gine_Goemans
Anne-Gine_Goemans Foto: Patricia Börger

Anne-Gine Goemans
in Literair Café Dommeldal

17 januari Schrijfster Anne-Gine Goemans te gast in Literair Café Dommeldal
Na het bezoek van Arnon Grünberg op een drukke zondagmiddag in december, begint ook het Literaire nieuwe jaar in Dommeldal weer goed. Op 17 januari is schrijfster Anne-Gine Goemans te gast in het Literair Café Dommeldal. Vanaf 14.00u, in de Kasteelhoeve in Geldrop.

Honolulu King
Anne-Gine Goemans (1971) debuteerde met de veelgeprezen roman Ziekzoekers. Een meeslepend en hilarisch familiedrama tegen de oer-Nederlandse achtergrond van de Bollenstreek. Ze won daarmee de Anton Wachterprijs 2008. Ook haalde ze, als enige debutant, de longlist voor de Libris Literatuur Prijs 2008.
Met haar tweede roman Glijvlucht won Goemans in 2012 de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs. Ook deze kleurrijke roman is geschreven, met groot gevoel voor humor, actualiteit én historisch besef.
Onlangs verscheen haar derde roman Honolulu King. Een op ware feiten geïnspireerd verhaal over een Indische man, getekend door zijn oorlogsverleden. Wanneer hij een geheim opbiecht in de loge van de vrijmetselarij, stelt hij zijn broeders voor een groot dilemma: mogen vrijmetselaars met hun geheimhoudingsplicht een misdaad verzwijgen?
Honolulu King gaat over de kracht van muziek, afkomst, identiteit en vergelding. Goemans toegankelijke schrijfstijl maakt het tot een boek voor jong en oud.
Anne-Gine Goemans
Anne-Gine groeide op aan de rand van de Bollenstreek waar haar familie een bedrijf runde in bloembollenverpakkingen. Ze volgde de opleiding journalistiek en doceert nu zelf journalistiek aan de hogeschool Utrecht. Daarnaast werkt ze ook als journalist bij Volkskrant Magazine. Met man en kinderen woont ze in Spaarndam.

Introducé(e) gratis
Het is een goede traditie van het Literair Café Dommeldal om ieder jaar bij één van de schrijversmiddagen de gelegenheid te geven om een introducé(e) gratis mee te nemen. Jaarkaarthouders kunnen dan ook op 17 januari één introducée meenemen.
Heb je geen jaarkaart ? Koop dan je kaartje bij Boekhandel van Grinsven in Geldrop of bij Bibliotheek Dommeldal, vestiging Geldrop.