Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Evenementen gered, Dorpsvisie slaat plank mis!

De gemeenteraad heeft onlangs de evenementen gered in het centrum van Son en Breugel. Door de veel besproken woning aan de Torenstraat aan te kopen zijn organisatoren van bijvoorbeeld het ijsfestijn en de oliebollenparty in staat gesteld deze evenementen te organiseren. Door in dit geval doortastend en besluitvaardig te handelen, hebben onze inwoners kunnen genieten van leuke activiteiten.

Prachtig om te zien hoeveel jeugdige inwoners, maar ook ouders plezier hebben op en rond de ijsbaan in het centrum. Alle scholen maken maar al te graag gebruik van dit ijsfestijn. De (school)kinderen genieten met volle teugen.
De gemeente heeft de verenigingen niet in de kou laten staan en doet dat ook in de toekomst niet. Het creëren van een levendig centrum noopt tot het nemen van verantwoordelijkheid en vergt soms moeilijke beslissingen. De gemeenteraad wordt terecht kritisch gevolgd. Van onze volksvertegenwoordigers mag verwacht worden dat zij een goede afweging maken van verschillende en soms tegenstrijdige belangen. Een meerderheid van de gemeenteraad (Dorpsbelang, PvdA/GroenLinks, VVD en CDA) heeft rationeel maar met empathie voor onze inwoners besloten tot het verruimen van de mogelijkheden voor het houden van evenementen in het centrum. Enkel Dorpsvisie heeft op principiële gronden een ander besluit genomen en slaat daarmee mijns inziens de plank volledig mis.

Het was geen optie en ondenkbaar voor Dorpsbelang om de vele vrijwilligers van organisaties van evenementen in de kou te laten staan. In veel gevallen zijn kosten gemaakt en waren de financiële problemen niet te overzien. De gemeenteraad neemt vele besluiten. In dit geval is eigenlijk letterlijk gekozen voor onze inwoners.
De verbondenheid en samenhang van alle Son en Breugelnaren is belangrijk. Oud en jong, organisator en vrijwilliger, het maakt niet uit.

Ook voor de naaste toekomst is het organiseren van evenementen in het centrum gered. (Nieuwe) initiatieven van inwoners, voor nieuwe evenementen, verdienen ondersteuning van de gemeente, voor nu en voor later!

Een gelukkig en gezond nieuwjaar en een bruisend Son en Breugel!


Hans Spooren
Voorzitter Dorpsbelang