Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

De Bloktempel Koningen zingen voor Stichting Kindia

Op woensdagavond 6 januari trokken de leerlingen van basisschool De Bloktempel door woonwijk De Gentiaan.
Mooi verkleed als koningen en gewapend met een grote groene collectebus (dank aan de Krutjesrapers) gingen de groepjes zingend langs de deuren. De bewoners in de wijk verwenden de kinderen met veel lekkers en met veel geld. In totaal brachten de kinderen € 2215,28 bijeen.
Met 50% van Wilde Ganzen erbij wordt dat € 3322,92.

De opbrengst van de jaarlijkse Driekoningen actie van basisschool De Bloktempel gaat naar Stichting Kindia. Kindia kan dat geld heel goed gebruiken voor de bouw van een jongenshuis op project JET in Nainar Palayam. In dat kleine dorp in Zuid-India worden gehandicapte jongens en meisjes opgevangen. Ze mogen op het project wonen en er is ook een school. Vóór de Kerstvakantie hebben Truus en Carlijn van den Broek (respectievelijk oud-docent en oud-leerling van De Bloktempel) met filmpjes voorlichting gegeven over het project. De kinderen waren dan ook allemaal super gemotiveerd om heel mooi te zingen voor de gehandicapte kinderen van project JET in Zuid-India.
Het was een heel goed georganiseerde avond in de nieuwe Bloktempel.

Eén lokaal was ingericht als financieel zenuwcentrum. Daar konden de kinderen hun bus inleveren bij de acht geldtellers. Heel spannend vonden ze het om te wachten op het bedrag van "hun" bus. Vervolgens mochten de kinderen het briefje met daarop de opbrengst van hun groepje naar de aula brengen.
Het was heel gezellig in de aula. Ouders zaten op de trappen te keuvelen, leerkrachten deelden warme chocomel, koffie en speculaas uit, kinderen verdeelden onderling de veroverde snoepbuit, Carlijn en Truus vulden de bedragen in en iedereen kon ondertussen op een groot scorebord de standen volgen. Evi, Fiene, Jiska en Lara waren hartstikke trots dat groepje 6 het hoogste groepsgetal van de avond toonde.
Alle kinderen, leerkrachten en ouders kunnen trots zijn op de mooie opbrengst van € 2215,28 (met Wilde Ganzen toeslag € 3322,92)

Wilde Ganzen: klein project – groot verschil
Wilde Ganzen bestrijdt armoede wereldwijd. De organisatie steunt kleinschalige, concrete projecten, opgezet door mensen ter plaatse samen met bevlogen Nederlanders. Ze helpen met kennis, ervaring en financiële steun. Ze gaan daarbij uit van de kracht van de mensen die in arme gebieden leven. De Nederlandse hulporganisaties die fondsen werven noemen ze Particuliere Initiatieven (PI) en de lokale organisatie in het projectland heet bij hen de Projecteigenaar (PE).
Om in aanmerking te komen voor de steun van Wilde Ganzen hebben zowel Stichting Kindia (een PI) als project Jesus Education Trust (een PE) een uitgebreid plan moeten inleveren. Het is mooi dat beide aan de strenge voorwaarden van Wilde Ganzen hebben voldaan maar nog veel mooier dat de acties om geld in te zamelen hier in Son en Breugel zoveel succes hebben.


Afbeelding