Bestuur Jeugdcarnaval:Gerard van den Elsen, Wilco in het Zandt, Hans Merks en Lydia Foolen op de foto ontbreken Betty Heijmans en Carola Schoonen
Bestuur Jeugdcarnaval:Gerard van den Elsen, Wilco in het Zandt, Hans Merks en Lydia Foolen op de foto ontbreken Betty Heijmans en Carola Schoonen Foto: Rob Nijmeijer

Jeugd Carnaval rechtzetten !

Na het verspreiden van de carnavalskrant afgelopen zaterdag, is er enige onduidelijkheid ontstaan over de openingstijd van de jeugdtent op het Oranjeveld.
Dit is spijtig, maar geeft ons ook de hoopvolle gedachte dat carnaval leeft onder de dorpsgenoten en dat de carnavalskrant enthousiast en tot op de letter word gelezen.
Laat me het even uitleggen. In de aanloop van het organiseren van de jeugdtent zijn er wat wijzigingen geweest met betrekking tot de leeftijd en openingstijd van de jeugdtent. Tijdens dit hele proces van wijzigen, discussiëren en vergaderen kwam ook het verzoek van de commissie carnavalskrant voor informatie van het programma van de jeugdtent. Een en ander is toen helaas verkeerd gegaan en de "oude" informatie is doorgegeven.
Daarom nogmaals de juiste informatie : het programma van de jeugdtent op het Oranjeveld is voor middelbare scholieren en is van 20:00 – 00:30. Op dinsdag stoppen we om 00:00.
Nu dat is rechtgezet, kunnen we verder met alle energie gericht op het oproepen van vrijwilligers en sponsoren voor dit evenement. Vrijwilligers graag aanmelden op info@jeugdcarnavalsonenbreugel.nl. Het is vermeldingswaard dat we aanmeldingen ontvangen van jongeren uit ons dorp, die graag willen meedraaien met de jeugdcarnaval. Maar we kunnen er nog wel meer gebruiken.

Om de jeugdcarnaval weer meteen op de agenda te krijgen voor de volgende jaren, is er gekozen voor een uitgebreid programma met dj's en artiesten. De lat is hoog gelegd om voor de jeugd van ons dorp een eigen jeugdtent met "vet" programma te organiseren. Ook de entree is laag gehouden, € 15,- voor een passe partout, waardoor er ruimte is gecreëerd voor sponsoren. Voor deze sponsoren hebben we de laagdrempelige actie, dat voor een klein bedrag een bord tijdens de jeugdcarnaval geplaatst kan worden. In de komende dagen zullen we U, de toekomstige sponsor, weer gaan benaderen. Mochten we U toch niet bereiken, dan kunt U altijd een berichtje sturen naar info@jeugdcarnavalsonenbreugel.nl.
Alle verdere informatie kan men vinden op www.jeugdcarnavalsonenbreugel.nl.


Carnavalsviering
Sint Petrus Banden Kerk

Het Son en Breugelse carnaval heeft sinds 1982 een bijzondere carnavalsviering. Tijdens de carnavalsviering staan jong en oud even stil bij de serieuzere zaken van het leven, voordat men zich in het feestgedruis stort.

Zondag 17 januari is het weer zover, dan zijn de leden van C.V. de Dommelsoppers en C.V. de Krutjesrapers om 11.00 uur aanwezig bij de carnavalsviering in de Sint Petrus' Banden te Son.
Pastor Bakermans is de voorganger van deze viering en hij wordt geassisteerd door Prins Pieter en Adjudant Arjen, Jeugdprins Timo en Jeugdprinses Lotte en Adjudant Calvin. Zij willen, samen met de pastor, stilstaan bij de achterliggende gedachte van het carnaval met het thema "Eén vur allen, allen vur één ". De viering zal muzikaal worden omlijst door de Bloaskaken. Een echte Krutjesraper of Dommelsopper weet waar hij of zij het carnaval het best kan beginnen. Niet alleen voor de humor, maar ook voor de meer wezenlijke inhoud is deze carnavalsviering het ideale startpunt voor het carnaval in Krutjesgat.
Tot zondag 17 januari in de kerk!


Carnavalsviering 2015 foto: Lianne van Asperdt