SBC JG1
SBC JG1 Foto: Adrie Neervoort

SBC JG1 en JG2 pakken vierde plaats
op Toernooi in Tilburg

SBC heeft met 2 voetbalteams meegedaan aan het zaalvoetbaltoernooi van GSBW in Tilburg op 09-01-2016. Om 09.45 kwamen we aan met een grote groep spelers/begeleiders en de nodige supporters (ouders/familie). SBC JG1 was ingedeeld in de categorie 12-16 jarigen en SBC JG2 was ingedeeld in de categorie 6-12 jarigen.

JG1 heeft 4 wedstrijden gespeeld op het grote veld en eentje op het kleine veld. JG 2 heeft alle vier de wedstrijden gespeeld op het kleine veld (half veld). Alle spelers hebben met veel inzet en plezier meegedaan met de wedstrijden. Daarnaast konden de kinderen tussen de wedstrijden meedoen aan spelletjes (vakkenspel, pannavoetbal, snelheidsmeter (hoe hard je schiet op goal) en op de stropdas schieten) om het wachten tussen de wedstrijden op te vangen. Ook was er na de eerste wedstrijd een fotomoment voor allebei de teams. Uiteindelijk zijn beide teams op een welverdiende 4e plaats geëindigd. Na afloop van de wedstrijden bij de prijsuitreiking kregen alle teams een mooie beker en iedere speler een medaille, snoepzak, groepsfoto van het fotomoment en de presentatiegids van de Tricolores (lees Willem II) van seizoen 2015-2016. De organisatie had alles erg goed geregeld en voor alle spelers en begeleiders ook nog voor een lunchpakket en consumpties gezorgd. Het was een erg gezellige en geslaagde dag voor alle spelers, begeleiders en supporters!


Stedentennis Team Tennis Son.

Zondag 10 januari speelde Team Tennis Son de vierde wedstrijd voor de stedentennis competitie.
Het team bestaat uit jeugdspelers tot en met 20 jaar van Tennisvereniging Son&Breugel en HTC Son 2000.
Wedstrijden zijn onderverdeeld in leeftijdscategorieën. Tot en met 12 jaar, Tot en met 14 jaar, tot en met 16 jaar en tot en met 20 jaar.
Er worden enkel- en dubbel partijen gespeeld.

Deze vierde wedstrijd was een thuiswedstrijd tegen Venlo. Venlo staat derde in de poule en lijkt op voorhand een geduchte tegenstander aangezien Team Tennis Son boven Venlo staat in de poule.
Bij de jongens en meisjes tot en met 12 jaar werd er 1 wedstrijd van de 3 gewonnen. Bij de jongens en meisjes tot en met 14 jaar werden alle 4 de wedstrijden gewonnen.
Bij de jongens tot en met 16 jaar hebben beide wedstrijden gewonnen, de meisjes tot en met 16 jaar hebben de punten verdeeld. De jongens tot en met 20 jaar hebben beide wedstrijden gewonnen.
De meisjes tot en met 20 jaar hebben 1 wedstrijd verloren en 1 wedstrijd gelijk gespeeld.
De stand na de enkelspelen was 21-11 in het voordeel van Team Tennis Son.
Bij de dubbels werden alleen bij de categorie tot en met 12 jaar nog punten afgeven. Alle andere wedstrijden werden gewonnen.
Eindstand 34-14. Team Tennis Son kan aanspraak maken op het kampioenschap. De volgende wedstrijd is op 24 januari uit naar Asten.
Hopelijk kan Team Tennis Son zich daar van de beste kant laten zien. Er kan dan gepromoveerd worden naar de Eredivisie.


Bobby van Dijk Brabants kampioen

Afgelopen weekend mochten drie zwemmers van DBD deelnemen aan de Brabantse Kampioenschappen in zwembad De Stok te Roosendaal.
De Sonse Bobby van Dijk mocht deelnemen op maar liefst vijf afstanden en zijn deelname werd beloond met maar liefst 4 medailles waarvan 1 gouden.
Op zijn favoriete slag, de 100 meter rugslag (in 1.06.03), werd Bobby zeer verdiend Brabants kampioen.
De 100 meter vlinderslag (in 1.07.88) werd beloond met een zilveren medaille.
Op de 200 meter wisselslag (in 2.29.58) en de 100 meter vrije slag (in 0.59.59) werd Bobby derde. Op de 100 meter vrije slag lukte het Bobby voor de eerste keer om onder de 1 minuut te komen, waarmee zijn lang gekoesterde wens uitkwam. Op de 100 meter schoolslag (in 1.20.71) werd hij 7de. Op alle afstanden wist Bobby zijn tijden te verbeteren.


Afbeelding
De medailleoogst van Bobby
SBC JG2