Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Helmen tips voor het motorseizoen 2016

Als je een nieuwe helm gaat kopen, is het verstandig een aantal zaken van te voren te weten. Een helm is immer niet alleen prijzig, je veiligheid hangt er vanaf en je doet er vele jaren mee. Geen aanschaf die je doet zonder van te voren informatie in te winnen bij een erkende motorzaak. In dit artikel proberen wij je zo goed mogelijk te informeren over de zaken waar je op moet letten als je een helm gaat kopen. Koop een helm nooit online! Een helm moet namelijk perfect passen en er zijn teveel modellen en maat voeringen.

Waar moet je op letten als je een helm koopt?
De werking van een motorhelm bij een ongeval. Een motorhelm is opgebouwd uit meerdere lagen, zodat de klap bij een ongeluk wordt gedempt. Er wordt gebruik gemaakt van zeer harde tot zachte materialen omdat dit de klap het beste van verdelen. De buitenhelm is hard zodat deze de eerste klap goed kan opvangen en klapt in elkaar om de vrijgekomen energie zover mogelijk kwijt te raken. De binnenhelm heeft als primaire doel om als schokdemper tussen de buitenhelm en de schedel te dienen. De lagen van een helm, zowel in de buitenhelm als tussen de buitenhelm en de binnenhelm zijn helemaal perfect op elkaar afgestemd. De kleinste klap kan ervoor zorgen dat deze perfecte afstemming wordt verstoord, waardoor de helm niet meer naar behoren werkt.

Van welk materiaal is een motorhelm gemaakt?
Carbon helmschalen worden handmatig geproduceerd en zijn lichter dan glasvezel en polycarbonaat. De carbon helm een stuk duurder dan andere helmen, maar gaat bij gewoon gebruik ongeveer 8 jaar mee. Kan goed tegen klimatologische omstandigheden. Glasvezel (de midden klasser), deze helmen die gemaakt worden van glasvezel zijn over het algemeen duurder dan helmen van polycarbonaat maar goedkoper dan carbon helmen. Glasvezel is goed bestendig tegen klimatologische omstandigheden. Vaak verkrijgbaar in verschillende maten buitenschalen. Een helmschaal van glasvezel is lichter dan een helmschaal van polycarbonaat en kan meer hebben bij een ongeluk. Polycarbonaat helmen zijn de goedkopere helmen. Worden machinaal gemaakt en gegoten, waarbij weekmakers en andere verzachtende stoffen worden toegevoegd. Polycarbonaat heeft als eigenschap dat het wordt aangetast door UV licht en klimatologische omstandigheden omstandigheden. Tot heeft ten gevolge dat een gemiddelde helm van polycarbonaat slechts enkele jaren kan worden gebruikt. Kan een klap minder goed absorberen dan een helm van carbon of glasvezel. Meestal een grote maat buitenschaal. Vaak zijn er voor deze goedkope helmen geen losse onderdelen te koop zoals een vervangend visier.

Welke binnenschaal heeft een motorhelm?
De binnenschaal van een helm is erg belangrijk als het om comfort gaat. Dit is namelijk het gedeelte van de helm die in contact staat met het hoofd en het gedeelte van de helm die de klap doorgeeft bij een ongeval. Dus een soort schokdemper. Na enige jaren zal de schaal opdrogen en een ongewenste vorm aannemen. Als je een ongeval hebt gehad of een helm hebt laten vallen, is het belangrijk de helm te vervangen. De binnenschaal is er namelijk voor gemaakt om een klap op te vangen, bij een tweede klap is het absorptie vermogen van de binnenschaal een stuk minder goed.

Helm kopen? Let ook hier op!
Een helm moet niet goed staan en alleen prettig zitten, er zijn vele andere zaken waar je op moet letten als je een helm koopt. Comfort en veiligheid zijn erg belangrijk, aangezien een helm, als alles goed gaat, jaren en jaren meegaat. Is de helm eenmaal in huis, neem de volgende zaken goed dan in beschouwing.
o Is de helm bestand tegen het lawaai dat je motor veroorzaakt?
o Hoe staat het met de toevoeg van lucht in de helm?
o Beslaat de helm makkelijk? Pinlock is de oplossing!
o Kan je je nek makkelijk draaien als je de helm op hebt?
o Kan je genoeg zien door de vizieropening?
o Donkere helmen zijn warmer in de zomer en minder goed zichtbaar
o Navigatie? Let dan op ruimte voor een headset.
Een motorhelm is geen verbruiksartikel maar een gebruiksartikel, je gooit een helm immers niet weg na eenmalig gebruik. Stel jezelf de vraag, wat is belangrijker, mijn veiligheid of het bedrag dat ik besteed aan een helm? Je veiligheid behoort boven alles te staan, een goede motorhelm kan voorkomen dat je om het leven komt of een ernstige hersenbeschadiging oploopt. Een helm kan het verschil betekenen tussen leven en dood, laat goedkoop geen doodkoop zijn.