Afbeelding
Foto:

Lezers Podium

Beste meneer Hans Spooren,

Wat jammer dat u een aantal zaken niet scherp op uw netvlies hebt.
Begrijpelijk wellicht, omdat u nog niet zolang meeloopt als aanvoerder van uw club Dorpsbelang.
Laat mij wat verheldering brengen.( Helders is immers mijn naam).

Zoals uit vrij recentelijk verleden is gebleken ,is Dorpsvisie nou juist de partij die verenigingen ,vrijwilligers en evenementen een zeer warm hart toedraagt( zie bijv.het sporthalbeleid).
En daarbovenop willen wij helemaal niemand van onze inwoners in de kou laten staan.

De vertegenwoordigers van Dorpsbelang worden door ondergetekende zelden of nooit gespot bij de vele evenementen en verenigingen die ons dorp rijk is, (maar de beste stuurlui staan zoals altijd aan wal).
Dorpsvisie is nooit tegen het organiseren van evenementen geweest maar wel tegen het zonder slag of stoot uitkopen van notoire klagers ( notabele een ex raadslid van uw eigen partij) voor vele tonnen boven de marktwaarde van hun huis.
Pas na deze actie werden er geluidsmaatregelen getroffen en het evenementenbeleidsplan aangepast.
Dat vonden en vinden wij van Dorpsvisie onverantwoord omgaan met gemeenschapsgeld, zeker gezien de grote en kostbare veranderingen op het sociale domein, maar helaas bleken wij daarin alleen te staan.

Destijds hebben wij de raad al gevraagd of er ook zo gemakkelijk gedaan zou worden op het moment dat zou blijken dat we met een overschrijding van het budget voor de sociale voorzieningen te maken zouden krijgen.
En zie, onze wethouder heeft zelfs aan uw fractievoorzitter spijt moeten betuigen over een budgetoverschrijdingen van 70.000 EUR voor hulp bij de huishouding.
Dat hij hetzelfde bedrag bespaart heeft door het leerlingenvervoer anders te organiseren werd gemakshalve over het hoofd gezien, maar wie een stok wil vinden......

Ik denk dat een goed verstaander maar een half woord nodig heeft maar u mag in uw handjes knijpen met een wethouder die geen enkele blaam treft( zie forum van 2 weken geleden) en een fractievoorzitter met zo'n grote expertise op sociaal gebied dat ik haar zou adviseren te solliciteren op een baan in Den Haag zodat verdere debacles op dit gebied voorkomen zullen worden.

Dorpsvisie staat voor het belang van elke inwoner en wil er voor zorgen dat niemand in de kou zal komen te staan, daarvoor maken wij soms andere keuzes dan de andere partijen.
Aan de inwoners wie er nou eigenlijk de plank misslaat.

Met vriendelijke groet,
Frits Helders, voorzitter Dorpsvisie


Bedankt!!!

Eind 2015 hebben de mensen van de kerstpakkettengroep, namens de diaconieën van de gezamenlijke kerken van Son en Breugel, u gevraagd om een kerstpakket af te staan of artikelen in te leveren bij het Parochiecentrum.
En u heeft gul gegeven! Het was een succes!

Veel mensen brachten kant en klare pakketten of losse artikelen naar het Parochie Centrum. En we kregen contant geld!
Met een vast team van vrijwilligers hebben we alles netjes uitgezocht, verpakt en bezorgd. We hebben er zo'n 141 gezinnen of alleenstaanden blij mee kunnen maken.
Bij het zien van de verrassing waren de reacties van de ontvangers hartverwarmend.
Dankzij u hebben wij deze, inmiddels traditionele, actie kunnen organiseren. En we hebben het met veel genoegen gedaan.
Hartelijk dank voor uw steun.
Volgend jaar hoort u zeker weer van ons, wij hopen dan opnieuw een beroep op u te mogen doen.

Namens de kerstpakketten groep van het Interkerkelijk Diaconaal Overleg, Son en Breugel


.