foto William Opheij
foto William Opheij Foto:

Bekende dansers en jong talent samen op het podium bij FestiDans De Show

Ruim honderd jonge danstalenten uit de regio staan op zaterdag 23 januari om 19.30 uur op het podium van De Blauwe Kei tijdens FestiDans De Show.

Een show waarin de dansers, verdeeld in acht groepen, hun beste beentje voor zetten om gezamenlijk een spetterende voorstelling neer te zetten.

Tijdens de voorstelling voeren de groepen ieder hun speciaal voor FestiDans ingestudeerde dans op. Omdat de dansers van verschillende dansscholen afkomstig zijn, kan dit variëren van hiphop tot modern ballet. Daarnaast zijn er gastoptredens van dansgezelschap De Stilte, dansgroep Non Stop (finalist Holland's Got Talent) en Anna-Alicia Sklias (bekend van haar deelname aan So You Think You Can Dance en Expeditie Robinson en als jurylid van het tv-programma Junior Dance). Anna-Alicia zal ook plaatsnemen in de jury, samen met Gertien Bergstra (De Stilte) en Yan van der Heijden (directeur De Blauwe Kei). Deze driekoppige jury geeft na de optredens van de acht dansgroepen live commentaar. De show wordt, na het succes van vorig jaar, wederom gepresenteerd door Juvat Westendorp (tevens bekend van So You Think You Can Dance en GTST). Het wordt een wervelende show voor jong en oud!

FestiDans is een activiteit georganiseerd door Theater De Blauwe Kei, waarbij deelnemers professioneel begeleid worden in aanloop naar de eindshow. Zo volgden dansers tijdens FestiDans De Masterclass, onder leiding van dansgezelschap De Stilte, een volle dag diverse workshops om hun horizon te verbreden, maar ook om hun eigen dans te optimaliseren.

Kaarten voor FestiDans De Show kosten € 7,50 (inclusief drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via (0413) 34 25 55 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur.


De overheidsmechanismes ontrafelt
in De Blauwe Kei

Op vrijdag 22 januari staat Het Zuidelijk Toneel in De Blauwe Kei met de voorstelling Waterdragers.

Dit toneelstuk toont de wereld van duizenden ambtenaren en laat zien dat de wereld van de overheid erg complex en geheimzinnig is. Waterdragers is te zien om 20.30 uur in de Kleine Zaal.

Toneelschrijver Marcel Osterop liep drie maanden fulltime mee bij de gemeente Eindhoven in een poging het ondoorgrondelijke apparaat dat de overheid heet te begrijpen. Het is een wereld waarin duizenden mensen werken aan een gezamenlijk doel. Een paar op de voorgrond. En veel, heel veel op de achtergrond. Met Waterdragers ontrafelt Marcel de mechanismes in deze wereld zoals hij die heeft ervaren.

Kaarten voor Het Zuidelijk Toneel kosten € 16,- (inclusief drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via (0413) 34 25 55 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur.


Vakantiebeurs 2016, een dagje de wereld rond.

Als liefhebber van reizen is een bezoekje aan de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht elk jaar toch wel een "must".
Reizen naar de maan worden nog net niet aangeboden, maar het overige aanbod is zeer divers.

Door: Henriette van Berkel

Een drukte van belang op weg naar de Jaarbeurs, voor veel mensen een dagje uit leek het wel. Lange rijen bij de entree, maar dan verspreiden de duizenden bezoekers zich over de verschillende hallen die de Jaarbeurs kent. De laatste jaren zijn het vooral de kleinere, gespecialiseerde reisorganisaties die zich presenteren. De een wat enthousiaster dan de ander, maar wel allemaal met de intentie om hun product onder de aandacht te brengen. Het varieert van campings tot agriturismo tot duikruizen of safari's. Bij de Europese bestemmingen zijn vooral Spanje en Portugal in trek, waarschijnlijk door het wegvallen van Egypte en deels Turkije als favoriete bestemming. Ook de verschillende mogelijkheden van kamperen krijgen ruime aandacht, en de caravans en tenten worden steeds mooier en luxer.
Natuurlijk worden er in de diverse stands lokale lekkernijen uitgedeeld om in de sfeer van het land te komen. Ook de vele restaurants hebben niet te klagen over belangstelling, en zijn een rustpunt tijdens het beursbezoek.
De route naar de hal met verre bestemmingen wordt begeleid door oerwoudbeelden en- geluiden. Ook de temperatuur lijkt er wel op aangepast, maar dat kan ook aan het grote aantal bezoekers liggen. Midden Amerika en Zuid Afrika zijn duidelijk in trek, en deze gebieden zijn dan ook met veel aanbieders vertegenwoordigd. Bij De Caribische landen is de sfeer vrolijk en uitbundig zoals in de landen zelf, er wordt volop gedanst door de kleurrijke deelnemers.
En natuurlijk zijn de grote aanbieders zoals Fox Reizen en Kras met veel personeel aanwezig om informatie te verstrekken en meteen de gewenste reizen te boeken. Maar voor de meeste bezoekers is de beurs een oriëntatie, en wordt er thuis nog wel nagedacht over de al die MOOIE bestemmingen waaruit het moeilijk kiezen zal worden.


Waterdragers foto: Mark Janssen