Afbeelding
Foto:

Geslaagde drive van de Breugelse Bridge Club

De bridgedrive, welke op 10 januari door de Breugelse Bridge Club werd georganiseerd, is een doorslaand succes geworden.
Precies honderd deelnemers, ofwel 50 paren, hebben die dag op een plezierige wijze en in een ontspannen sfeer in De Bongerd gespeeld om de hoogste plaats. Na twee zittingen van zes rondes met ieder drie spellen zijn de heren Dirk Bossenbroek en Jos van Gerwen als eerste paar geëindigd en mogen zich de kampioen van Son en Breugel noemen.
De deelnemers waren vol lof over de organisatie en de locatie. Er is de Breugelse Bridge Club gevraagd een dergelijk toernooi minstens één maal per jaar te organiseren.

De voorbereiding
De Breugelse Bridge Club heeft in de ruim 35 jaar van haar bestaan nog nooit een grote drive georganiseerd. De activiteiten van de club zijn tot nu toe beperkt gebleven tot het organiseren van de interne competitie en een bridgeweekend voor de eigen leden.
Van verschillende zijden werd vernomen dat er in Son en Breugel ruimte was voor een grotere drive, waaraan iedereen uit Son en Breugel kon deelnemen. De club heeft dan ook het initiatief genomen om zo'n drive te organiseren voor bridgeparen uit ons dorp. De winnaars ervan mogen zich de bridgekampioen van Son en Breugel noemen. Een evenement als dit is sinds lange tijd niet meer georganiseerd.
Zoals in het programmaboekje vermeld stond, wilde de Breugelse Bridge Club dus eens "groots uitpakken". Samen met het team van Sporthal De Bongerd en Math Pinxt, een deskundige op het gebied van bridgedrives, is het toernooi georganiseerd. Een aantrekkelijke programma werd samengesteld en vijftig paren hebben zich ingeschreven.

De dag zelf
Voor de organisatoren was het vroeg uit de veren. Voor 9 uur moest alles in gereedheid zijn gebracht. De aankleding van De Bongerd, de koffie en het gebak en niet te vergeten de spelattributen. Voor wat betreft het laatste was de heer Math Pinxt ingeschakeld. Behalve dat hij de arbiter was, droeg hij ook zorg voor de tafelindelingen, de loopbriefjes, de biedboxen, de bridgemates, de voorgesorteerde spellen en niet te vergeten zijn computer met de diverse programmatuur.
Tussen 9.15 uur en 10.00 uur werden de deelnemers ontvangen met koffie en gebak. Om 10.00 uur begon de eerste zitting van 6 rondes met ieder 3 spellen. De eerste ronde verliep niet geheel vlekkeloos. Met name de installatie en het gebruik van de bridge-mates gaf diverse problemen. Maar met de deskundige, rustige en vooral charmante hulp van Math werd een en ander snel opgelost. Zo ontstond er nauwelijks enige tijdsvertraging, zodat de lunch op tijd kon beginnen. Een prima lunch verzorgd door De Bongerd; voorzien van soepen en broodjes.
Na de lunch wederom een zitting van 6 rondes, maar nu na de derde ronde een pauze van bijna een half uur.
Rond de klok van 16.30 uur werden de laatste resultaten in de bridge-mates ingetoetst en kon de einduitslag worden berekend.

Prijsuitreiking
Nadat alle deelnemers in de foyer van De Bongerd waren verzameld kon de einduitslag bekend worden gemaakt. Om de spanning een beetje op te voeren, werd als eerste de prijs uitgereikt aan het paar dat het dichtst de 50% benaderde: de dames Verhallen en Mocking. Vervolgens werden er 20 prijzen uitgereikt; te beginnen bij het laatst geëindigde paar en tot slot de winnaars:de bridgekampioenen 2016 van Son en Breugel.
Dankzij het grote aantal sponsoren van deze bridge drive konden 21 paren met een prijs huiswaarts keren. De Breugelse Bridge Club is er trots op dat zovelen in ons dorp de bridgesport een warm hart toedragen en dit evenement mogelijk hebben gemaakt.
Na afloop werd door diverse deelnemers het organisatieteam gecomplimenteerd en verzocht een dergelijke bridge drive in ieder geval volgend jaar nogmaals te organiseren. Een directe toezegging kon niet worden gedaan; de Breugelse Bridge Club zal zich beraden.

De uitslag
Slechts de drie paren die het hoogst zijn geëindigd worden hier vermeld:
1. Dirk Bossenbroek en Jos van Gerwen (70,89%)
2. Hannelies Koudstaal en Nanne Dopper (62,73%)
3. Johan van de Laar en George Punt (61,98%)
De volledige uitslag is te vinden op de website van de club:
sites.google.com/site/breugelsebridge