Afbeelding
Foto:

Archipel maakt Kunst samen met Van Abbemuseum

Expositie van 21 januari tot en met 31 januari - Voor de zomer van 2015 heeft de samenwerking tussen Archipel en het Van Abbemuseum weer tot een mooi project geleid. Cliënten kregen workshops van kunstenaars van het Van Abbemuseum en rondleidingen in het museum. Geïnspireerd door de vaste collectie van het museum zijn cliënten aan de slag gegaan en ontdekten zij de kunstenaar in zichzelf. Prachtige werken binnen het thema 'Wat zie ik' zijn het resultaat. Met trots worden de door de jury geselecteerde werken voor een periode van tien dagen geëxposeerd in het Van Abbemuseum.
Jurering
De jurering van de werken vond begin december plaats. De professionele jury bestond uit Stefanie Metsemakers en Astrid Cats namens het Van Abbemuseum, Bart Zweerts namens Vrienden van Archipel, kunstenaar Lex Grote en twee cliënten mevrouw Hurx en mevrouw Van Oers. De jury heeft de moeilijke taak gehad om 17 werken te selecteren die in het Van Abbemuseum worden geëxposeerd.
Opening expositie
Op 21 januari om 15.45 uur, wordt de expositie in het Van Abbemuseum officieel geopend.
Gedurende deze avond staan enkele werken bij het originele werk binnen het museum. De werken zijn tot en met 31 januari in het Van Abbemuseum te bezichtigen in een aparte expositie-ruimte.
Samenwerking met Van Abbemuseum
De basis van de mooie samenwerking met het Van Abbemuseum is gelegd bij de rondleidingen 'Onvergetelijk Van Abbe'. Een speciale rondleiding voor mensen met Alzheimer (samen met hun mantelzorgers). Op een aangepaste wijze wordt dan uitleg gegeven. Zo kan ook deze groep mensen genieten van de werken in het Van Abbemuseum. Bij de ontwikkeling van dit mooie initiatief is Archipel – samen met andere partijen – betrokken geweest.


Overal en altijd lezen wordt steeds eenvoudiger

Bibliotheken zetten de komende maand hun e-bookcollectie met ruim 10.000 titels in de schijnwerpers.
Het is steeds eenvoudiger om spannende, romantische, jeugd- of informatieve boeken, digitaal te lezen.

Meer dan tienduizend e-books via de Bibliotheek
Onder de meer dan 10.000 titels zitten natuurlijk nationale en internationale bestsellers als: Tonio van A.F.Th. van der Heijden, Bonita Avenue van Peter Buwalda, Ik verzin dit niet van Sylvia Witteman, Vader van Karl Ove Knausgård, Lionel Messi van Leonardo Faccio, De thuiskomst van Anna Enquist, De aanslag van David Baldacci en Oorlog en Vrede van Tolstoj. Maar nog véél meer.

Vraag naar e-books blijft stijgen
Iedereen die lid is van een openbare bibliotheek kan e-books lenen. Tot nu toe hebben zo'n 240.000 mensen een account aangemaakt. Het afgelopen jaar werden meer dan 1,5 miljoen e-books uitgeleend. Het lenen en lezen van e-books van de Bibliotheek is makkelijk, betrouwbaar, legaal én vrij toegankelijk. Tenminste, als je lid bent van de Bibliotheek.
Na het aanmaken van een webaccount met je lidmaatschapsnummer kun je e-books 'ophalen' en je boekenplank vullen (voorlopig tot 10 titels tegelijkertijd). Dan kun je lezen waar en wanneer je maar wilt, dus ook offline.

eBooklezer laat van je horen
Met de hashtag #FavEbook kun je meedoen aan de twitterestafette en laten zien wat jouw favoriete eBook is. Ook schrijvers doen mee aan de Twitterestafette. Kluun, Abdelkader Benali, Franca Treur, Paul van Loon, Loes den Hollander, Ronald Giphart, Guus Kuijer en nog vele anderen vertellen in 140 tekens wat voor gemak en plezier je kunt hebben met eBooks.
Op woensdagmiddag 20 januari kun je in de vestiging Geldrop van Bibliotheek Dommeldal, in een bijzonder fotohokje, gratis een foto van jezelf laten maken met je favoriete e-book.
Benieuwd naar de e-bieb? Lees meer op de website van de Bibliotheek en ga direct naar de uitgebreide e-books collectie.


Dinnershow van Django Wagner

Afgelopen zondag vond de muzikale "Dinnershow" van Django Wagner plaats in de carnavalstent op het kerkplein in Son en Breugel.
Zo'n 450 gasten werden rond 15:00 uur feestelijk onthaald door het duo Lou en Lola (Malou van Eck en Kristel Engel). Na de welkomstcocktail konden de gasten genieten van een 4-gangen diner incl. drank, verzorgd door restaurant De Zwaan, terwijl Django Wagner een fantastische show neerzette. Tevens waren er verschillende gastoptredens waaronder Ferry de Lits, Frans Duijts, het Koninklijk Zigeuner orkest Tata Mirando, de Paulus Schäfer band, Tony van Boxtel, Jeffrey Heesen, Mike Peterson, Melissa en Dean Saunders. Veel trouwe fans genoten van Django op z'n best, die altijd tijd heeft voor een praatje en een fotootje. Kortom een geslaagde show die rond 20:00 uur werd afgesloten.


Vlnr.: Harold Adams, Erik Mol, Django Wagner en Han van Galen (Foto Willlemijn Sonnemans)
Lou en Lola verzorgden het ontvangst van de gasten van Django Wagner (links Malou van Eck en rechts Kristel Engel)