Afbeelding
Foto: Desiree Brugmans

Kinderen coachen:
thema avonden de Bibliotheek

Bibliotheek Dommeldal organiseert, in de bibliotheekvestiging van Son en Breugel,drie thema avonden rond het coachen van kinderen.
Tijdens de eerste avond, in januari, vertelde Mariska Russen over Hooggevoeligheid.
Woensdagavond 17 februari zal Désirée Brugmans, van 20.00-22.00 uur, een lezing verzorgen met als titel: Beelddenken: talent of een beperking?

Beelddenken
Een informatieproces verloopt door opnemen, verwerken, opslaan/onthouden en toepassen (gebruiken). De meeste kinderen zijn woord- of taaldenkers en de informatieverwerking gaat primair via de linkerhersenhelft.
Zo'n 5% van alle kinderen denkt en leert in beelden, in plaats van in woorden. Zij verwerken informatie primair via de rechterhersenhelft.
Beelddenkers denken vanuit een totaal beeld en doen dit door horen, voelen, denken en vooral door zien.
De lesstof op scholen wordt veelal in de "woord- en taalvorm" aangeboden, auditieve informatie, waardoor Beelddenkers de aangeboden lesstof niet altijd goed kunnen begrijpen of onthouden.

Beelddenkers anders begrijpen!
Beelddenken is een andere manier van denken! Beelddenkers zijn visueel, maar ook ruimtelijk ingesteld. Luisteren is niet hun sterkste kant, ogen gaan voor oren! Ze hebben echter ook vele andere talenten en kwaliteiten.
Om beelddenkers beter te begeleiden in een school- of thuissituatie, is het goed om te zien hoe je een andere vertaalslag kan maken. Hoe denken ze? Hoe kun je daarin praktische handvatten inzetten?
Aan de hand van beelden en praktijkvoorbeelden krijgt u inzicht in een andere manier van informatieverwerking die voor veel ouders en onderwijskrachten herkenbaar zal zijn.
En natuurlijk heeft u ook de gelegenheid om boeken te bekijken over dit onderwerp.

Désirée Brugmans
Désirée Brugmans is eigenaresse van SPRING! Coaching & Training.
Ze traint en ondersteunt docenten/leerkrachten, leerlingen en ouders binnen leer-, gedrag- en opvoedingsproblematieken.

Toegang
Kaartjes voor deze thema avonden zijn te koop bij de Bibliotheek aan de Airbornestraat in Son.
Ook zijn kaartjes te bestellen via de website van Bibliotheek Dommeldal: http://no.nl/AanmeldenKaartjes
Ze kosten, €3,= (incl. koffie/thee).
Leden van de Bibliotheek krijgen op vertoon van een geldige pas €1,= korting (p.p.).

Tip
Noteer alvast in de agenda de datum voor de derde avond: donderdag 24 maart met als thema "Verantwoordelijke Tieners" door Leonie Reumers.


Afbeelding