Afbeelding
Foto:

Carnaval in Breugel in feestcafé "De Bongerd"

Feestvereniging "Van Alles Wa" gaat voor de vijfde keer de carnavalsactiviteiten in Breugel organiseren en voor de 3e keer in feestcafé "de Bongerd" . Het feestcafé met naastliggende sporthal wordt door de feestvereniging omgetoverd tot een waar carnavalsparadijs.

De overgang van het gewone leven naar het carnavalsleven zal aangenaam worden gemaakt door de eerste activiteit, de welbekende "Vurgloei-avond", op vrijdag 5 februari. Na de zeer succesvolle eerdere edities van de "Vurgloei-avond" bereidt de Feestvereniging zich voor op een nieuwe editie van 2016. Deze gevarieerde avond is vol van dans, zang, tonpraat en muziek. Deze avond is korte tijd na start voorverkoop al weer geheel uitverkocht, dit zoals ook voorgaande jaren het geval was.

Carnavalsprogramma "De Bongerd" is al weer een paar jaar een ongekend succes. De Vurgloei-avond was wederom geheel uitverkocht met de rasechte tonpraters. De zaterdagavond was een zeer sfeervolle avond met een uitermate goede DJ en uiteraard met live muziek waardoor de sfeer er direct vanaf het begin goed in zat. En ook de zondag was een groot succes: het feestcafé was geheel vol en de tot een speelparadijs omgetoverde sporthal werd zeer druk bezocht door de kinderen. Zelfs bij aanvang van de optocht werd er al volop gefeest door deelnemers aan de optocht die bij feestcafé "de Bongerd" bijeen kwamen .

3 dagen carnaval in feestcafé "de Bongerd" 2016
Het beloofde programma voor 2016 is natuurlijk spectaculairder dan de voorgaande jaren. Voor de Vurgloei-avond zijn reeds al weer diverse artiesten vastgelegd. Zang, dans en de slappe zever in de ton zullen weer ruimschoots aanwezig zijn.

Voor de "Vurgloei-avond" hebben al een aantal locale talenten aangegeven graag mee te willen werken. Er zullen 3 showdansen van de Dommelsoppers te zien zijn, de jongste showgroep Magic evenals flash, de garde van de prins, en duo Anna & Nikky zullen dansen. Ook crooks stuurt zijn demo teams en zullen het podium laten schudden met echte Hip Hop. Zang zal er zijn van Eric Knotnerus & Aris Weel. Dit jaar zullen er niet 2 maar 3 rasechte tonpraters in de ton staan en wel, Rob Scheepers, Rob Verschuren & Erik Mulder, allen bekent van hun vele optredens in het Brabantse en ver daar buiten. Lach garantie is aanwezig.

Dit is echter niet het enige wat er in Breugel met de carnaval in "De Bongerd" te doen is. "Van Alles Wa" gaat "De Bongerd" ook op de zaterdag een feestavond organiseren. Deze avond zal bol staan van een ongedwongen carnavalssfeer. Hier hoort natuurlijk volop muziek bij en een grote dansvloer waarop natuurlijk gedanst kan worden. Maar ook zal er ruimte zijn om te buurten waar de muziek "praatbaar" te horen zal zijn.

Op de carnavalszondag zal feestcafé "De Bongerd" al om 11.11 uur open zijn. Dit om de deelnemers van de optocht de gelegenheid te geven om een drankje te komen doen. Ook "Spierbal on Tour " is dan aanwezig om in een noodzakelijke hap te voorzien: belegde broodjes, friet en snacks zullen de gehele dag in overvloed aanwezig zijn.

Ook op de zondag zal er volop vertier zijn in feestcafé "De Bongerd" en op deze dag wordt er niet alleen gedacht aan het vertier van de volwassenen. De naastgelegen sporthal zal worden omgeturnd tot 1 groot speelpaleis voor de kinderen. Dit is een middag/avond voor iedereen. Feestmuziek in het café, dansvloer om te dansen en een terras binnen en natuurlijk de speelattributen voor de kinderen in de sporthal. In de zaal zal de welbekende "apenkooi" aanwezig zijn, maar ook de springkussens zullen niet ontbreken. In de sporthal zal er begeleiding zijn van heuse gymleraren. Entree voor de sporthal zal € 1,- bedragen.

Naast volop gerstenatjes en borreltjes zal er ook drinken voor kinderen zijn. "Spierbal on Tour" zorgt ervoor dat het de inwendige mens aan niets ontbreekt. Het perfecte recept dus om volop te genieten van een ongedwongen carnavalssfeer met alles erop en eraan.


Ben je nieuwsgierig geworden naar "Van Alles Wa" , "de Vurgloei-avond" "carnaval in Breugel" of een van onze andere evenementen? Kom dan carnaval vieren in de Bongerd of mail naar van.alles.wa@hotmail.nl. Vurgloeiavond reeds uitverkocht.

Feestvereniging "Van Alles Wa" & Feestcafé "De Bongerd"


Erik Mulder, de asosiale
Rob Scheepers, agent