Scene uit opvliegers
Scene uit opvliegers Foto: Peggy de Haan

Opvliegers in De Blauwe Kei

Op donderdag 4 februari is de theaterkomedie Opvliegers te zien in De Blauwe Kei. Deze voorstelling brengt op humoristische wijze in beeld hoe vrouwen omgaan met de overgang. De voorstelling is om 20.15 uur te zien in de Rabobank Theaterzaal.

De theaterkomedie Opvliegers laat zien hoe vier totaal verschillende vrouwen in de overgang hun leven beleven. De vrouwen, gespeeld door Antje Monteiro, Hymke de Vries, Anne-Mieke Ruyten en Anousha Nzume, staan zelf midden in het leven en weten alles van de besproken onderwerpen. Daardoor kunnen zij de ongemakken en dilemma's waar zij tegenaan lopen zeer overtuigend en herkenbaar overbrengen. Dit gaat gepaard met een flinke dosis humor. De voorstelling gaat over meer dan alleen de overgang. Het gaat over alle facetten van het leven die je met je vriendinnen bespreekt. "Als je maar vriendinnen hebt, komt het wel goed. Dat vind ik een mooie boodschap." Aldus actrice Anne-Mieke Ruyten over de voorstelling Opvliegers. De vier vrouwen bewijzen dat de overgang zeker niet de ondergang is!

Kaarten voor Opvliegers kosten € 23,- (inclusief drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via (0413) 34 25 55 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 en 17.00


Filmhuis De Blauwe Kei middagfilm Intouchables

Op dinsdag 9 februari staat de middagfilm Intouchables op het programma van Filmhuis De Blauwe Kei.
Deze Franse filmhit over de bijzondere band tussen de Senegalese Driss en miljonair Philippe, werd gekozen door de bezoekers van het Filmhuis.

De middagfilm is speciaal voor de filmliefhebber die ook overdag een stukje gezelligheid zoekt. De film start om 14.00 uur en na ongeveer een uur is er een pauze met koffie of thee en cake. Na deze pauze start het tweede deel van de film. Aan de bezoekers van de middagfilm Ruth & Alex, op dinsdag 15 december, werd gevraagd welke film ze graag op dinsdag 9 februari wilden zien. Intouchables kreeg de meeste stemmen.

Miljonair Philippe is aan een rolstoel gekluisterd. Driss, een jonge Senegalees verdient zijn geld met schimmige zaakjes of trekt een uitkering. Maar wie bijstand wil, moet solliciteren. Plotseling zit Driss met een echte baan opgescheept, namelijk als persoonlijke verzorger van Philippe. Met zijn tomeloze energie zet hij Philippe's stijve huishouden binnen de kortste keren op zijn kop. Maar ook Driss' leven zal nooit meer hetzelfde zijn. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Kaarten voor de middagfilm Intouchables kosten € 6,50 (inclusief film, koffie of thee en cake) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via (0413) 34 25 55 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur.


Scene uit Intouchables