Tim Fransen
Tim Fransen Foto: Tessa Posthuma de Boer

Extra plaatsen beschikbaar voor cabaretier
Tim Fransen in De Blauwe Kei

Voor de voorstelling Het failliet van de moderne tijd van cabaretier Tim Fransen, winnaar van het Leids Cabaret Festival 2014, zijn extra kaarten beschikbaar gekomen. De voorstelling is te zien op zaterdag 9 april in Theater De Blauwe Kei.

In eerste instantie stond Tim Fransen in de Kleine Zaal van het Veghelse theater. Echter wegens de hoeveelheid vraag naar kaarten voor de cabaretier heeft Theater De Blauwe Kei besloten om de voorstelling te verplaatsen naar de Rabobank Theaterzaal, zodat nog meer bezoekers "de belofte van 2015" (NRC) kunnen aanschouwen.
De voorstelling Het failliet van de moderne tijd is een filosofisch cabaret waarin Tim het missen van een absolute waarheid die ons naar het goede kan leiden bespreekt. Tim droomde er als kind al van om te worden wie hij nu is: cabaretier, tekstschrijver en filosoof.
Kaarten voor Tim Fransen kosten € 14,- (inclusief drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via (0413) 34 25 55 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur.


Driedaagse cursus over Brabantse landschappen

Rijksuniversiteit Groningen strijkt neer in Het Groene Woud
Het Kenniscentrum Landschap van Rijksuniversiteit Groningen (RuG) strijkt van 17 tot en met 19 mei 2016 neer in Oirschot. Daarmee is Nationaal Landschap Het Groene Woud gastheer van een driedaagse cursus over de cultuurlandschappen van Noord-Brabant en Het Groene Woud. De inschrijving voor de cursus is vanaf nu geopend. Er is ruimte voor maximaal 50 deelnemers.

Het Groene Woud als decor van deze cursus is niet zo gek: er liggen 21 natuurgebieden in Het Groene Woud. Samen met veel bijzondere landschapselementen en de overblijfselen van een rijke cultuurhistorie (kerken, kloosters, molens en bakhuisjes) geven ze Het Groene Woud-landschap zijn geheel eigen identiteit. Voor de landschapscursus van het Kenniscentrum Landschap vormt dit Nationaal Landschap dan ook de ideale omgeving om flink uit te pakken met colleges, veldpractica en debatten over Brabantse landschappen.

Colleges Brabantse landschappen
Gerenommeerde landschapsspecialisten als Theo Spek, Karel Leenders, Bert Maes en Henk Hiddink zijn erbij tijdens de cursus. Zij laten hun licht schijnen over de opbouw en ontstaansgeschiedenis van de Brabantse landschappen in het algemeen en die van Het Groene Woud in het bijzonder. De cursus wordt afgesloten met een busexcursie, waarbij de deelnemers diverse landschappen bezoeken.

Zelf onderzoeken
Met de driedaagse cursus geeft het Kenniscentrum Landschap van de RuG de deelnemers een inkijkje in de geschiedenis én de toekomst van de Brabantse landschappen. 'Zelf doen' hoort er ook bij: zo gaan cursisten tijdens de workshops en veldpractica onder meer aan de slag met onderzoekstechnieken of het werken met veldnamen. Tijdens de debatavonden zal worden gesproken over de toekomst van de cultuurlandschappen.

Aanmelden
Voor meer informatie over de landschapscursus kunt u contact opnemen met Anne Wolff, projectleider Kenniscentrum Landschap, Rijksuniversiteit Groningen via cursus.landschap@rug.nl of kijk op www.rug.nl/research/kenniscentrumlandschap/cursus_nn. Aanmelden kan via http://goo.gl/forms/Nfpfw5A3sw.

Over het Kenniscentrum Landschap
Het Kenniscentrum Landschap van de Rijksuniversiteit Groningen bestaat sinds 2010. In het Kenniscentrum staan onderzoek, opleiding en kennisoverdracht centraal op het gebied van het Nederlandse en Europese cultuurlandschap. Het centrum richt zich niet alleen op de opbouw en ontstaansgeschiedenis van een landschap, maar ook op de actualiteit en de toekomst.


Afbeelding
Afbeelding