Hurk Huldiging
Hurk Huldiging Foto: Rob Nijmeijer

Vrijwilligerspenning Son en Breugel uitgereikt aan Ad van den Hurk

(Vervolg voorpagina)

De gemeente Son en Breugel heeft de vrijwilligerspenning uitgereikt aan Ad van den Hurk. Maandagmiddag kreeg Ad van den Hurk de ereprijs uit handen van burgemeester Gaillard.
De vrijwilligerspenning wordt elk jaar toegekend als blijk van waardering. Zowel inwoners als niet-inwoners, die zich belangeloos verdienstelijk hebben gemaakt voor de Son en Breugelse gemeenschap komen in aanmerking.
De heer Van den Hurk (73 jaar) verricht op diverse terreinen activiteiten als vrijwilliger. Een deel van zijn activiteiten wordt hieronder beschreven.

Ad van den Hurk is namens het CDA gemeenteraadslid geweest van 1986 tot in 1998. Voor deze verdiensten ontving hij in 1999 een Koninklijke Onderscheiding.
Hij is van 2004 tot 2014 bestuurslid geweest van de seniorenvereniging PVGE. Deze vereniging behartigt de belangen van de leden en bevordert de binding tussen de leden. Hij richtte zicht met name op de onderwerpen welzijn en zorg.
Vanaf 2004 tot op heden heeft hij namens de PVGE zitting in de COSBO. Doel van de COSBO is het vormen van een samenwerkingsverband van de 3 ouderenbonden in onze gemeente. Er vindt afstemming plaats van de activiteiten en er wordt gekeken wat samen gedaan kan worden.
De heer Van den Hurk verzorgt vanaf 2006 jaarlijks de cursus fotobewerking van de PVGE in het HOi-huis.
Vanaf 2006 tot 2014 was hij actief bij Son en Breugel Verbonden. Doel van deze organisatie is het vormen van een communicatieplatform voor het dorp Son en Breugel. Hij was de stuwende kracht achter de realisering van get glasvezelnetwerk in onze gemeente. Vanuit deze organisatie ontstond de coƶperatie Son en Breugel Verbonden, met o.a. als werkgroep Zorg en Diensten op afstand. Betrokkenen was nauw betrokken bij de oprichting van de coƶperatie en was actief binnen de werkgroep. Hij richtte zich met name op het werven en instrueren van deelnemers.
Vanaf 2006 tot op heden is Ad van den Hurk secretaris van de Adviesraad Wmo: sinds een jaar is hij tevens vice-voorzitter. De adviesraad is een adviesorgaan voor het college van B en W op het gebied van Wmo. De raad brengt adviezen uit over Wmo, welzijn, zorg, jeugd, Participatiewet. Het is een vereniging waarvan zo'n 25 vrijwilligers- en belangenorganisaties lid zijn. Hij bereidt de vergaderingen voor, zorgt voor verslaglegging, neemt deel aan het maandelijkse overleg met de wethouder en ambtenaar en zit in vele werkgroepen. Hij is actief in het overleg met CMD, het Trias-overleg (SeniorenRaad, SonenBreugelVerbindt, CG-platform), overleg met Lev-groep, werkgroep Woon-WmoBeurs, overleg met Zorgbelang Brabant, Dementiewerkgroep, Werkgroep Mobiliteit, opzet eigen website enz.
Vanaf 2007 tot op heden is hij actief in het Hoi-huis. Hoi staat voor hobby, ontmoeting en informatie. Het is een centrum voor actieve senioren waar diverse hobby's kunnen worden bedreven. Betrokkene verricht hand- en spandiensten en verzorgt het nieuwsblad.


Hurk Huldiging