Afbeelding
Foto:

Presentatie vernieuwingen in het verkeer
bij HOi-Huis.

Presentatie vernieuwingen in het verkeer bij HOi-Huis op dinsdag 22 maart. Aanvang 14:00 uur.
Leon van Meerendonk geeft bij het HOi-Huis een presentatie over de vernieuwingen in het verkeer. Het wordt steeds drukker op de weg, en verkeersregels veranderen voortdurend. De afgelopen 20 jaar is er veel veranderd, waardoor het voor met name de senioren moeilijk is om hierop in te spelen.
Natuurlijk komen ook verkeerssituaties in ons eigen dorp aan bod. Leon van Meerendonk is deskundige in verkeer. Hij heeft zijn grondslag liggen bij defensie en runt sinds enige jaren zijn eigen autorijschool.

Duur: ca. 1,5 uur.
Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen.
Kosten voor niet-leden van het HOi-Huis zijn € 1,- incl. een kop koffie of thee. Voor Leden is de toegang gratis.
Om zeker te zijn van een plaatsje verzoeken wij u te reserveren bij het HOi-Huis: 0499 465555 of bij Leon van Meerendonk: 0499 840535.
Locatie: Taylorstraat 1a Son.


Nieuwe Voorleeskampioene Son en Breugel:
Janneke Peeters

Dat was een spannende voorleeswedstrijd!
Op uitnodiging van De Bibliotheek, waren vier scholen naar het Vestzaktheater in Son en Breugel gekomen om hun schoolkampioen te laten voorlezen. Daar werden zij ontvangen door een beroemde verhalenvertelster, genaamd Scheherazade. Lang geleden vertelde Scheherazade ook verhalen, aan de sultan. Duizend-en-een-nacht lang! Elke nacht een nieuw verhaal, en elke nacht een nog mooier verhaal.

En dat moesten de voorlezers deze ochtend ook doen: om de beurt moesten de schoolkampioenen van BS de Ruimte, BS de Sonnewijzer, BS de Bloktempel en BS de Harlekijn, voorlezen aan de sultan. En als het verhaal hem niet aanstond, zou hij drastische maatregelen nemen.

In het Vestzaktheater zagen we Desirée Hornikx in de rol van Scheherazade. Daarnaast jureerden Lidy Overeem en Marijke Steenbergen bijna even streng als de sultan.
Zij oordeelden dat Janneke Peeters, uit groep 7 van BS De Ruimte, het mooiste kon voorlezen. Want na een goede inleiding, vertelde Janneke op een levendige manier het verhaal van Tosca Menten: - Dummie de mummie en de gouden scarabee. Daarbij had ze ook nog aandacht voor het publiek. En daarom mag Janneke Peeters zich dit hele jaar Voorleeskampioen 2016 van Son en Breugel noemen.
Gelukkig kregen ook de andere voorlezers een grote pluim van de jury, voor hun voorleestalent.
Zo liep het toch nog goed af met de voorleeswedstrijd.
En Janneke? Zij mag nu door naar de Provinciale voorrondes. En als dat goed gaat, mag ze meedoen aan de landelijke finale. We wensen haar heel veel succes.


Schrijvers gezocht

De redactie is op zoek naar mensen die graag artikelen, berichten of interviews schrijven.
Mocht u weinig tijd hebben om u elke week hiervoor in te zetten dan is dat geen enkel probleem. Wij zijn ook op zoek naar gastcorrespondenten die af en toe een bijdrage willen leveren. Heeft u interesse of vragen hierover dan kunt u mailen naar redactie@demooisonenbreugelkrant.nl bellen mag natuurlijk ook 06-30276760

Alvast bedankt en welkom in ons team


janneke peeters