Een Levende tuin heeft voordelen

Een tuin waarin je de natuur kunt zien, voelen, horen, ruiken én proeven. Dat is een Levende Tuin. Met veel groen en natuurlijke materialen. In zo'n oase is het heerlijk toeven, voor mens én dier. Bovendien biedt een levende tuin tal van voordelen. Zo geeft het energie en voert het regenwater af. Daarnaast verhoogt zo'n tuin de waarde van uw woning
De levende tuin is een tuin die aan alle kanten leeft. U kunt er van genieten en er zelfs van eten. Ook vogels, vlinders en egels vinden er hun voedsel en beschutting. Door de juiste keuze van bloemen en planten komen dieren als vanzelf. Hoe meer variatie in planten en struiken, hoe meer ook natuur en milieu worden geholpen. Stel u eens voor hoe heerlijk het is om het getjilp van vogels van dichtbij te horen. Of prachtige vlinders vanuit uw stoel te bekijken. En nog een idee: niets is zo lekker als aardbeien uit uw eigen tuin. Zo'n tuin vol leven nodigt ook kinderen uit om buiten te spelen en de natuur te ontdekken.
Een levende tuin werkt voor u en de omgeving. Het hele jaar door. Goed gekozen groen zorgt voor verkoeling en natuurlijke schaduw op warme dagen. De juiste boom op de juiste plek beschermt uw woning tegen te veel zonlicht in de zomer. U bent dan minder energie kwijt aan verkoeling door bijvoorbeeld airconditioning. In de winter laat het groen juist licht door. Dan is minder verwarming nodig. U verlaagt hiermee dus uw energierekening. En u helpt de uitstoot van CO2 te verminderen.

Tuingereedschap op tijd onderhouden

Een mooi gazon is natuurlijk ieders droom. Bemesten, beregenen dat doen we allemaal, maar denkt u ook eens aan uw maaimachine of heggenschaar, net als een auto heeft deze ook onderhoud nodig om uw gazon en heg in optimale conditie te houden. Laat daarom regelmatig uw tuinmachines en gereedschap nakijken.