Afbeelding

Corridor dames 1 promotie naar de Topklasse een feit.

Wat een feest voor korfbalvereniging De Corridor in de Landing afgelopen zondag.
Ze hebben er keihard voor gewerkt en op 6 maart waren veel enthousiaste, luidruchtige supporters getuigen van het historische feit dat het eerste team de hoogste klasse in het dameskorfbal heeft behaald. Door te winnen van Klimroos 1 is de promotie naar de Topklasse een feit.
Om de wedstrijd extra charme te geven werden de selectiespeelsters begeleid door de allerjongste talenten van de E- en F-jeugd en Lieke Manders van de E1 was de pupil van de week. Iedereen genoot van de spannende wedstrijd die uitstekend werd gefloten door scheidsrechter Marco Sparreboom.

De openingsscore was voor de Corridor, waarna Klimroos vrij snel de gelijkmaker aantekende en op een voorsprong van 1–2 kwam. Na 10 minuten stond er 2–2 op het scorebord en kon een gespannen Corridor op voorsprong komen en zelfs uitlopen naar 7-3. Met een stand van 8–4 werd de rust ingegaan. Na rust leek de wedstrijd even op slot te zitten en duurde het 10 minuten voordat de 9–4 kon worden aangetekend. Klimroos benutte een strafworp en bracht met een aantal afstandsschoten de stand op 9 -8. Met nog 8 minuten op de klok en de zweetplekken in menig oksel van het publiek was de beurt weer aan de Corridor dat er uiteindelijk een 12–8 overwinning uitsleepte.

De ontlading en de decibellen vanuit het publiek waren enorm toen het eindsignaal werd gefloten. De dames van ExpresZo trakteerden op champagne (waarvoor dank!). De speelsters (Iris van Deursen, Marit Reinten, Michelle Dubois, Merel van Deursen, Emmy Hulsen, Iris van Dinther, Lotte van Rulo en Marke Raaijmakers) hebben onder de bezielende leiding van coach en trainer Will van de Kruijs een geweldige prestatie geleverd en zijn er klaar voor om ook op het veld door te stomen naar de topklasse! Het succes is mede mogelijk gemaakt door de dames van Senioren 2 die de belangrijke taak hadden om ervoor te zorgen dat er adequate aanvulling was indien nodig.

Alsof het feest nog niet compleet was traden om 18:45 uur de Senioren 4 aan. Dit fantastische team kreeg het voor elkaar om alle wedstrijden in de competitie te winnen met ruime cijfers en ze werden zondag ongeslagen kampioen! De laatste wedstrijd tegen de nummer 2 Emos onder leiding van scheidsrechter Mia van Deursen was waarschijnlijk nog de meest pittige pot, maar werd ook overtuigend met 14-10 gewonnen.

Met het feestgedruis nog naklinkend maakt de club zich al weer op voor het volgend belangrijk weekend: De Grote Vlooienmarkt. Op zondag 13 maart gaat de poort van de accommodatie aan de Van Gentlaan in Breugel om 10:30 uur open en kan er tot 15:00 uur voor weinig geld veel gekocht worden!!