Afbeelding
Foto:

Nina Nederlof, uit Son en Breugel wint de derde prijs Archipel Muziekconcours

Ruben Plazier winnaar Archipel Muziekconcours
Op zondag 6 maart stonden zes jonge musici op het podium van het Muziekgebouw Eindhoven. Een geweldige middag met een mooie variëteit aan instrumenten op het podium. Het muzikale niveau van alle deelnemers was zeer hoog! De jurering was daarom ook een zeer lastige taak voor de vierkoppige jury, die bestond uit drie professionele musici Raf De Keninck, Martien Maas, Raymond Vievemanns en cliënt mevrouw Vermeulen.

De jury had na uitvoerig beraad besloten dat Ruben Plazier de eerste prijs verdient! Ruben is een 17-jarige virtuoos uit Dordrecht en speelde vol overtuiging Chopin op de vleugel. De tweede plaats was voor de 13-jarige violiste Iris van Nuland uit Oss. Nina Nederlof, 16 jaar, uit Son en Breugel won de derde prijs voor haar uitvoering van twee prachtige muziekstukken van Godard. De overige finalisten waren Arron de Weijer (11) op trompet, Inge van Grinsvan (15) op harp en Jessica Lukken (10) op viool.

Voor de finalisten was het een grote beleving om op het podium van de grote zaal in het Muziekgebouw te staan 'alleen om hier te spelen staan is al een prijs', was een veelgehoorde opmerking van de finalisten. In de zaal zaten ruim 250 mensen waaronder vele cliënten van Archipel die zichtbaar genoten van de muziek in de bijzondere ambiance!

Tijdens het juryberaad verzorgde de winnaar van het Archipel Muziekconcours 2015, Anton Smulders, een muzikaal intermezzo op vleugel. De presentatie van de finale was in handen van Stefan Klaassen, trainer/opleider Archipel.

Voor 2017 staat het Muziekconcours ook op het programma. De finale in het Muziekgebouw staat alvast gepland: 19 maart! Geïnteresseerden in deelname aan het Muziekconcours kunnen de website www.archipelzorggroep.nl/muziekconcours in de gaten houden, vanaf september kun je je weer aanmelden!


Beste patissier van Nederland werkt bij Bakkerij Bekkers

Bakkerij Bekkers heeft sinds deze week de beste patissier van Nederland in dienst. Schijndelnaar Stephan Kemps won maandag de Dutch Pastry Award tijdens de Vakbeurs Bakkersvak in het Autotron te Rosmalen. Behalve deze hoofdprijs won hij ook de publieksprijs en werd hij verkozen tot beste nieuwkomer.

Stephan en zijn collega's in het vak kregen de uitdaging om aan de slag te gaan met het thema 'flora en fauna'. De patissier maakte een prachtig stuk 'eetbare kunst' en gooide daarmee hoge ogen bij de jury. In totaal deden zes patissiers mee en daarvan werd Stephan dus bekroond tot de beste. Voor hem een kroon op zijn harde werk. Bakkerij Bekkers verklaart enorm trots te zijn op Stephan en verklapt alvast dat de chocolade paasstukken gemaakt zijn door de winnaar en de rest van het team van Bakkerij Bekkers.


Afbeelding
Afbeelding