Dommelbalkon
Dommelbalkon Foto: Annemieke van Tinteren

Dommelbalkon voor kleinschalige culturele activiteiten

Het Dommelbalkon is een van de mooiste plekjes in Son en Breugel. Het is gelegen in Vroonhoven, de voormalige pastorietuin achter de kerktoren in het centrum van Son.
Het is een prachtig plekje, vlak aan de Dommel, dat zich bijzonder leent voor culturele activiteiten. Het vormt een podium voor kleinschalige activiteiten die passen in deze serene omgeving.

BACK-commissie
De gemeente heeft de BACK-commissie, die ook aanspreekpunt is voor activiteiten in de Kiosk, gevraagd om ook voor Het Dommelbalkon als aanspreekpunt te fungeren. Iedereen (individueel of als groep) die gebruik wil maken van Het Dommelbalkon kan dat aanvragen door het reserveringsformulier Dommelbalkon op www.sonenbreugel.nl / Ontdek Son en Breugel in te vullen en te sturen naar de BACK-commissie

Een aantal praktische zaken
Het gebruik van Het Dommelbalkon is gratis. Het seizoen loopt in principe van 27 april t/m
1 oktober, maar daarbuiten kan er, afhankelijk van het weer, ook gebruik van worden gemaakt. Er mag tijdens een activiteit geen gebruik worden gemaakt van versterkte muziek. Er kan gebruik worden gemaakt maken van een veertigtal stoelen die rondom het Dommelbalkon geplaatst kunnen worden. Voor het gebruik van het weiland aan de overzijde van de Dommel, dient toestemming gevraagd te worden van Staatsbosbeheer, info@staatsbosbeheer.nl/www.staatsbosbeheer.nl

Vroonhoven en Het Dommelbalkon
Vroonhoven is de voormalige pastorietuin, inclusief begraafplaats, achter de kerktoren in het centrum van Son. Een opvallend element in deze tuin was een vervallen voormalig telefoonhuisje. Het inspireerde kunstenaar Ben Raaijman tot het ontwerp Het Dommelbalkon. De historische contouren van het telefoonhuisje zijn erin zichtbaar. Het Dommelbalkon kwam mede tot stand dankzij het plaatselijke Stakenburgfonds, werd geïnspireerd door de honderdjarige harmonie Pro Honore et Virtute en de bouw werd vakkundig begeleid door het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur.
Het is een plekje waar heel Son en Breugel zich bijzonder thuis zal voelen en bovendien een plek midden in een gebied, dat dankzij goede samenwerking van vele lokale partners, is uitgegroeid tot een pareltje waar Son en Breugel verschrikkelijk trots op is.


PVGE bezoekt Kasteel Heeswijk op donderdag 21 april

Kasteel Heeswijk,een topmonument en een erfenis voor ons Brabanders, kent een bewogen geschiedenis, die terug gaat tot het jaar 1080.
Alleen al het aanschouwen ervan is een overdonderende ervaring.
Tijdens ons bezoek worden we rondgeleid door het interieur van dit kasteel, als men aan de rondleiding deelneemt. Om 14.15 uur wordt u verwacht bij de ingang van het kasteel en om 14,30 uur start de rondleiding.
Aan het einde ervan wordt samengekomen in het Koetshuis voor koffie of thee om gezellig na te praten. Ook nieuwe leden zijn van harte welkom.
Aanmelding voor 11 april 2016 door € 5,00 over te maken op IBAN:
NL52 RABO 0148 2596 42 t.n.v. PVGE afd. Son onder vermelding van "Kasteel Heeswijk"; voor niet-leden: € 7,50. Opgave is ook mogelijk door het bedrag met vermelding van uw naam en "Kasteel Heeswijk" in te leveren bij Annelies van de Laar, v.d. Elsenstraat 29 in Breugel (tegenover de Boerenbond)