Afbeelding
Foto:

Hooidonkse Kano Club Kano-instuif
zwembad de Neul

800.000 Nederlanders varen wel eens in een kano per jaar. Op vakantie wordt vaak een kano tocht gemaakt.

Bij de Hooidonkse Kano Club (gevestigd aan de dommel in Sint-Oedenrode) kan je leren kano varen. HKC heeft vele mogelijkheden, naast slalom is ook freestyle mogelijk. Slalom biedt de basis voor Wildwater technieken en is ook zeer geschikt voor toertochten op stromend water. Daarnaast kan er ook als team van 4 personen gevaren worden in Raft's (R-4) waarbij samenwerken van groot belang is. Bij HKC zijn er veel families die samen de sport beoefenen. Kanovaren traint niet alleen de armen, maar juist ook buik en rug spieren en je gevoel voor evenwicht.

Als jij denkt ook zin te hebben in kanosport of er iets meer over wilt weten dan nodigt HKC je van harte uit. Op 2 april in het zwembad de Neul (Dommelstraat 20, 5492 CC Sint-Oedenrode) van 18.30 tot 21.00 kan je kosteloos deelnemen aan de kano-instuif. Een aantal enthousiaste vrijwilligers staan dan voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden, geven je instructie, helpen je in de boot en helpen je zelfs op het water. Naast kano's zal een raft niet ontbreken. Als we jou dan op die dag enthousiast gemaakt hebben kun je alsnog via Sjors Sportief aanhaken en vervolglessen krijgen om het varen nog beter onder de knie te krijgen. Wij, vrijwilligers van HKC zien je graag komen op de instuif.

Tot 2 april dus! Ouders neem je zwemkleding mee en stap ook in. Kanovaren is bij uitstek geschikt voor families. Bij voldoende belangstelling wordt er een aparte oudersklas gestart. Kanovaren is niet duur, veel kan geleend worden van HKC. Iedereen dient wel in bezit te zijn van zwemdiploma's, zich goed te kunnen redden in het water. Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld via : penningmeester@hooidonksekanoclub.nl, of op 0413-352275.


Rockmusical zoekt echte mannen

Altijd al een echte high potential willen spelen? Of een onzeker, weifelachtig type dat op cruciale momenten laat zien wat hij waard is?
Control Room zoekt nog mannelijke spelers voor toneel en zang.

De rockmusical vertelt het Bijbelse verhaal van David. Rauw, confronterend en humorvol. Niet zoals het zich duizenden jaren geleden afspeelde. Maar zoals we het ons nú zouden kunnen voorstellen. In onze tijd, in onze taal en met een modern media-imperium als setting.
Ben jij goed in toneel en/of zang? Meld je aan voor de 2e ronde van audities die we houden op zaterdag 9 april 2016! In de eerste ronde zijn al meerdere rollen ingevuld. Nu is Control Room nog gericht op zoek naar 2 jong volwassen mannen voor toneel en zang en 1 oudere man voor zang. De rockmusical gaat op 14-15 oktober 2016 in première in De Schalm in Veldhoven. Daarna zal hij op meerdere plekken in het land gespeeld gaan worden. De repetities vinden plaats in Eindhoven.
Meld je aan door te mailen naar: info@controlroom.nu. Voor meer info, zie de website: http://www.controlroom.nu/vacatures


Bestuur van de Schaapskooi Schijndel en de
Hopest vernieuwd

De locatie van de Schaapskooi is een van de mooiste plekjes van Schijndel en Het Groene Woud. De Schaapskooi hoort bestuurlijk onder de "Stichting Oude Inheemse Rassen in het Schijndels Landschap". De prachtige Hopest, op dezelfde locatie aan de Martemanshurk in Schijndel, hoort onder Stichting Hop-Est Schijndel. Om te komen tot één gezamenlijk bestuur zijn beide besturen terug getreden en is er één nieuw bestuur gevormd. Dit bestuur gaat in 2016 als een interim-bestuur functioneren en zal de fusie regelen van beide stichtingen. Dit tijdelijk bestuur gaat de zaak voorbereiden zodat waarschijnlijk aan het eind van 2016 een totaal nieuw bestuur aan de gang kan. Het nieuwe bestuur bestaat uit Bart Claassen en Ger van den Oetelaar. Jack van Zutphen adviseert dit bestuur. Een derde bestuurslid wordt nog gezocht, belangstellenden kunnen zich melden.
Voor meer informatie: Bart Claassen: 06-52092884


Afbeelding