Ingooi van Nick Buijs tijdens de wedstrijd SBC D4 - D1 Netersel/Casteren
Ingooi van Nick Buijs tijdens de wedstrijd SBC D4 - D1 Netersel/Casteren Foto: Annemieke van Tinteren

SBC D4 pakt punt tegen Netersel/Casteren D1

Prachtig weer was het zaterdag 26 maart op de Schuttersheide in Son en Breugel. Voor SBC D4 stond die dag de wedstrijd tegen Netersel/Casteren D1 op de rol. De nummer 4 van de huidige competitie heeft tot nu toe zes punten bij elkaar gesprokkeld. Bij SBC D4 zijn Duco en Bram afwezig. Dit keer wel twee vervangers: verdediger Max en aanvaller Job, beide spelen bij het selectieteam D2.

Door:Richard van de Vorst

SBC D4 is de betere en krijgt enkele kleine mogelijkheden. De Netersel/Casteren combinatie bakt er weinig van en komt amper over de middenlijn. Bij SBC maakt het duo Chris Weijers en Max een oer degelijke indruk. SBC D4 heeft een veldoverwicht, maar na slordig balverlies aan Sonse zijde krijgen de bezoekers een niet te missen kans. Gelukkig voor SBC wordt het cadeautje niet benut en schiet de aanvaller van Netersel/Casteren D1 op de paal. Het vele balbezit van SBC vertaald zich echter niet in grote kansen, op de counter worden de bezoekers steeds gevaarlijker, maar Balder voorkomt met een paar katachtige reacties een tegen treffer, zodat er voor rust niet meer gescoord wordt.
Na rust is Netersel/Casteren D1 de betere, maar ook zij creƫren niet veel mogelijkheden. Achterin staat het bij de oranje hemden goed, maar voorin kunnen ze geen vuist maken. Maar tien minuten voor tijd krijgt de D4 zijn eerste grote kans als Arron in kansrijke positie komt, maar de goalie van de bezoekers redt uitstekend. Een paar seconde later staat Chris van de Vorst vrij voor de goal, maar hij schiet maar net over. SBC D4 voert de druk op, maar op de counter zijn de bezoekers levensgevaarlijk en voorkomt Balder met goed keeperswerk een achterstand. Het blijft 0-0, zodat het tweede punt van SBC D4 in de pocket is.

SBC A2 door naar de halve finale

Op de tweede Paasdag stond er voor SBC a2 een belangrijke wedstrijd op het programma.
Uit tegen s.v. BLC uit Den Bosch voor een plaats in de halve finale beker.

Nog nauwelijks bekomen van de uitverkiezing tot team van het jaar en paar dagen eerder kwamen de jonge goden van SBC het veld op. In een matige wedstrijd waar de bal geen minuut stil lag, maar dan door de harde wind.
SBC was de sterkere partij, ondanks een paar mooie kansen wilde de bal er maar niet in. Tot laat in de eerste helft een corner en een strakke kopbal van Gijs Beniers hoog boven, onhoudbaar voor de keeper van s.v. BLC, en de voorsprong was een feit. In de tweede helft kwamen er wat meer kansen voor zowel SBC als s.v. BLC maar toen de scheidsrechter affloot was de stand nog steeds 0-1 in het voordeel van SBC A2. En dus gaat het team van het jaar door naar de halve finale van de beker.