achterste rij vlnr:  Ariadne de Goeij 18 jaar (Best) Iris van Kollenburg - 16 jaar (Eindhoven) Sara van Stratum - 14 jaar (Eindhoven) Maud Joosten - 15 jaar (Son) middelste rij Liza Polukhina - 14 jaar (Eindhoven) Tess van Dijck - 14 jaar (Biest-Houtakker) vooraan Marie-Anna Daverveld - 17 jaar (Valkenswaard
achterste rij vlnr: Ariadne de Goeij 18 jaar (Best) Iris van Kollenburg - 16 jaar (Eindhoven) Sara van Stratum - 14 jaar (Eindhoven) Maud Joosten - 15 jaar (Son) middelste rij Liza Polukhina - 14 jaar (Eindhoven) Tess van Dijck - 14 jaar (Biest-Houtakker) vooraan Marie-Anna Daverveld - 17 jaar (Valkenswaard Foto: Ronald van Eenennaam

Argo Zwemmen en waterpolo

Bijzondere Competitiewedstrijd
Komende zondag staat de 5e en laatste Competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma. Argo neemt dan samen met Noord-Limburg, De Waalstroom en organiserende vereniging DZT'62 in zwembad de Wiemel in Deurne deel aan deze wedstrijd. De ploeg van Argo staat momenteel in de stand aan kop met 383 punten voorsprong op SWNZ uit Sint-Michielsgestel/Schijndel. Wanneer ook na deze wedstrijd Argo nog steeds de koppositie heeft promoveert Argo naar de landelijke C-klasse. Nog niet eerder in het 48 jarig bestaan van Argo kwam de ploeg uit in de C-klasse. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Afgelopen zondag hebben de zwemmers van Argo aan drie wedstrijden deelgenomen: Leonie Habraken heeft zondagochtend in Veldhoven deelgenomen aan een lange afstand limietwedstrijd waar ze de 800m vrije slag zwom in 12.36.35, een tijd die goed was voor een clubrecord.
Luc van Eijndhoven heeft in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion deelgenomen aan de Junior Swim Cup die werd gehouden in de pauze van de Swim Cup. Hij zwom hier die 100m vrije slag in 1.01.99 en de 100m rugslag in 1.11.69.
Daarnaast hebben er 11 zwemmers deelgenomen aan de Solo die gehouden werd in zwembad De Drietip in Nuenen. Tijdens deze wedstrijd is er 1 keer een 1e plaats, 2 keer een 2e plaats en 3 keer een 3e plaats behaald. Ook zijn er 10 persoonlijke records gezwommen. Sanne Peters behaalde 2 clubrecords: 200m rugslag in 2.56.45 en 50m vrije slag in 0.31.39.

Waterpolo
Waterpolodames Argo komen tekort.
Afgelopen zaterdag stond het duel tegen Lutra uit Helmond op het programma voor de waterpolodames uit Rooi. Beide teams zullen eindigen in de middenmoot en derhalve was het vooral een prestige duel, waarbij Argo wederom aan het kortste eind trok. Zoals het hele seizoen al het geval is, lijkt het niet te lukken om er nog een schepje bovenop te doen tijdens een wedstrijd om de 3 punten binnen te slepen. En ook ditmaal had Argo alle kaarten in hand om de wedstijd te winnen. Na een 0-3 voorsprong kwam Lutra kinderlijk eenvoudig binnen een paar minuten langszij en ging er zelfs overheen. Met een stand van 4-7 in het 4 part was de wedstrijd al gespeeld. Argo kwam nog gevaarlijk terug naar 7-6 in de laatste minuten. Argo heeft 8 overtal situaties gehad en deze slechts 1 keer weten te verzilveren. Op het einde van de wedstrijd kreeg Argo nog een kans om de gelijkmaker uit een overtal situatie te maken, helaas mislukte dit waardoor Argo tegen een pijnlijk verlies aan liep. De waterpolodames van Argo kan een matig optreden van de scheidsrechters niet als hoofdreden aanvoeren voor dit verlies, vooral het slecht uitspelen van de overtal situaties is oorzaak van dit verlies. De komende 2 wedstrijden zullen nog pittig gaan worden. Zowel DBD als Hellas Glana zijn teams die uit hetzelfde vaatje tappen als Lutra. Wanneer Argo het eigen spel weet te spelen en zich niet laat meevoeren in de fysieke strijd, dan zouden ze beide wedstrijden moeten kunnen worden. Voor de eindstand in de competitie zal het niet veel meer uitmaken, voor het zelfvertrouwen van de dames uit Rooi des te meer. Doelpunten van Argo zijn gemaakt door Josine Raaijmakers (2x), Monique van Nielen, Linda vd Heijden, Liesbeth van der Korst (2x).

Lutra - B1 4-7
C1 - Arethusa 5-24
DBD - D1 11-4
DBD - D2 6-23
Lutra - Dames 1 7-6
BZ&PC - Heren 1 4-13
Lutra - Heren 2 3-10

Programma
Zaterdag in ZIB te Best:
E1 - AquAmigos 15:15 uur
D1 - TRB-RES 16:00 uur
D2 - Arethusa 16:45 uur
C1 - VZV Njord 17:30 uur
B1 - DBD BJ1 18:15 uur
Heren 2 - DBD 19:00 uur
Dames 1 - DBD 19:45 uur
Heren 1 – Merlet 20:45 uur


Juniorenzwemsters synchroomzwemmen PSV worden vierde van Nederland

Afgelopen weekend werden in Hoofddorp de Nederlandse Juniorenkampioenschappen synchroonzwemmen georganiseerd.
Deze wedstrijd is voor zwemsters van 15-18 jaar. Vanuit het PSV synchroteam kwamen in totaal 9 zwemsters in actie. 's Ochtends was de techniekwedstrijd, iedere deelneemster moest in totaal 4 figuren zwemmen voor de jury. In de middag mochten de beste 12 ploegen, duetten en soli hun uitvoering zwemmen.
De juniorenploeg van PSV heeft zwemsters uit de hele regio. Tess komt uit Biest-Houtakker, Maud uit Son, Ariadne uit Best, Marie-Anna uit Valkenswaard en Liza, Sara en Iris komen uit Eindhoven. Alle zwemsters hebben het er dus voor over om voor de 3 en soms wel 4 trainingen per week naar Eindhoven te komen. Voor deze zwemsters was er eerder in het jaar al een zilveren medaille bij een landelijke wedstrijd en een gouden medaille bij de Brabantse Kampioenschappen. Zaterdag was de concurrentie net iets beter en werd er een 4de plaats van Nederland gehaald. Een prestatie waar iedereen heel tevreden mee was, nog nooit eerder behaalde een ploeg van PSV deze positie bij een Nationaal Kampioenschap!

Naast de juniorenploeg kwamen nog 2 talenten van PSV in actie. Linde (13) en Sophie (12 jaar, ook uit Best) zwemmen beide wekelijks bij het Opleidingscentrum van de KNZB in Malden. Met die ploeg hebben ze een demonstratie gezwommen met een groepsnummer. Verder heeft Linde bij deze wedstrijd voor het eerst op juniorenniveau de techniekfiguren meegezwommen. Als enige zwemsters van het OC behaalde ze haar diploma en eindigde ze keurig tussen de zwemsters van Jong Oranje 2. Liza en Tess (beide 14 jaar) trainen beide 2 keer per week in Hoofddorp in dat team. Extra doel voor deze twee zwemsters was om bij deze wedstrijd te laten zien wat ze in huis hadden met hun duet. In juni wil het team een internationale wedstrijd zwemmen in Israel. Of ze dat mogen wordt later bekend gemaakt

Meer info over het PSV synchroteam en filmpjes van dit NK zijn te vinden op de website www.psvsynchroteameindhoven.nl en op www.facebook.com/psvsynchroteameindhoven