Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Sincère zoekt nieuwe dirigent m/v

Het zijn een paar roerige jaren geweest bij Theaterkoor Sincère. Na de twee topproducties Drakentraan en Huizenjacht, die heel veel tijd, geld en energie hebben gekost en zeer veel voldoening opleverden, kon de lat niet altijd zo hoog blijven liggen. In zeer goede harmonie nam dirigent Dirk Kokx in 2012 afscheid om zijn talenten op een ander vlak in te zetten en kwam er een opvolger om het pad van muzikale hoogtepunten te vervolgen.

Helaas pakte de samenwerking praktisch niet goed uit en besloot Sincère de pijlen op een nieuwe kandidaat te richten. Dit werd Paul van Gorp en samen met hem hebben wij vervolgens de ThunderRockNight neergezet en werd deelgenomen aan het Bevrijdingsfestival, de Kerstflashmob en een korenfestival in Oirschot. Voor de toekomst van Sincère hebben de leden toch moeten besluiten op zoek te gaan naar een nieuwe dirigent om de uitdaging in het zingen te behouden. Veel oudgedienden hebben helaas in de tussentijd om diverse individuele redenen het koor verlaten. Hier liggen geen conflicten aan ten grondslag. Dit betekent echter wel een aderlating voor de ervaring en het ledenaantal. Gelukkig hebben diverse nieuwe leden de weg naar Sincère gevonden en zijn wij weer in opbouw. Nieuwe leden zijn uiteraard van harte welkom. In de tussentijd is Dirk als interim-dirigent wekelijks als inspirator voor het koor gaan staan en genieten wij eenmaal per maand samen van ons eigen combo dat thuis de nummers verder voorbereidt.

Open repetitie
Ter aanvulling bij de verschillende stemmen nodigen wij iedereen uit die van zingen houdt om op donderdag 21-4-2016 naar de open-repetitie-avond te komen om te zien hoe het er aan toe gaat en eventueel even mee te doen. Jong en wat ouder, alleen of samen met iemand, loop even binnen in de Regenboogschool aan de Van Gentlaan in Breugel. Tussen 20.15 en 22.30 uur repeteren wij daar. Mannen, kerels, guys en jongens zijn extra welkom om het koor op stemniveau in balans te brengen. Ons repertoire is divers: pop, musical, rock, ballads, Nederlands- of anderstalig, eigentijds of soms onverwacht best wel heel wat jaartjes geleden en wat er zoal op ons pad komt en ons uitdaagt om er iets moois van te maken. Wij gaan voor plezier, kwaliteit, saamhorigheid en optredens op kleinere schaal, graag met jou erbij! Kijk ook even op de website voor meer informatie: www.theaterkoorsincere.nl


Jubileumshow Vocal Group iSing

Vocal Group iSing uit Zaltbommel bestaat vijf jaar en wil nu eens flink uitpakken met deze hilarische show. Dat de dames van iSing kunnen zingen is bekend, maar ze laten zich nu ook van een heel andere kant zien; ze gaan acteren.

Achttien gestresste vrouwen, twaalf fobieën, één dirigente en één therapeut…
Dat zijn de ingrediënten voor de vermakelijke show UNDER PRESSURE van Vocal Group iSing.
UNDER PRESSURE gaat over vrouwen die proberen om te gaan met de druk en de angsten in het dagelijks leven. Daarbij worden ze 'geholpen' door een mannelijke therapeut. En je moet van goede huize komen wil je je als enige man in dit eigenzinnige vrouwengezelschap kunnen handhaven. Gaat hem dat lukken? Zullen de vrouwen van iSing hun krachten kunnen bundelen? Komen beide nader tot elkaar? Of loopt het allemaal uit op een hopeloze mislukking? Kom kijken hoe het afloopt!

Vocal Group iSing werkt voor UNDER PRESSURE zeker niet met de minsten.
Astrid Radoes van Theaterschool T'eXtpierement uit Oss (www.textpierement.nl/theaterschool) staat garant voor het verhaal en voor de regie. Astrid heeft veel ervaring met het regisseren voor allerlei groepen.
De iSingers hebben onder haar voortvarende aanpak ook andere, onvermoede, talenten van zichzelf ontdekt.

Marieke van Diepen (www.mariekevandiepen.nl) dirigeert en is verantwoordelijk voor een deel van de arrangementen. Speciaal voor de show heeft Marieke een aantal spetterende eigentijdse nummers gearrangeerd en laten arrangeren. Wij zingen er o.a. haar "Frozen-medley". Met dit arrangement won zij het BALK festival in de Doelen in oktober 2015, waardoor wij het nummer ter plekke voor circa 2.000 zangers mochten opvoeren.

UNDER PRESSURE verrast, ontdekt, vernieuwd, vertederd én…..maakt blij!!
Te zien op 16 april in Son en Breugel in La Sonnerie en 28 mei in Amersfoort. Ga snel naar https://www.ticketkantoor.nl/events/ising om kaarten te kopen!