Afbeelding
Foto:

Kindervakantieweek Breugel

Hallo jongens en meisjes van 't speciaal onderwijs en de vrije school!
Het is dit jaar weer tijd voor de 43e kindervakantieweek! De KVW is dit jaar van 22 t/m 25 augustus. Voor de kinderen uit groep 1 en 2 iedere dag van 9:30 tot 12:30 uur en voor kinderen uit de groepen 3 t/m 8 iedere dag van 9:30 tot 15:30 uur. Zoals gewoonlijk wordt de KVW gehouden in en om "de Boerderij" aan de Leeuwstraat in Breugel.

Het thema van dit jaar is "IJstijd".
Aanmelden is heel simpel: Stop samen met het gepaste inschrijfgeld (groep 1 en 2: € 12,50 en groep 3 t/m 8: € 17,50) een briefje met de volgende gegevens in een goed gesloten envelop: Naam, adres, telefoonnummer, school, in welke groep je nu zit en naar welke groep je toe gaat. Je kunt aangeven bij welke kinderen je in het groepje wil (maximaal 4). Als je nu in groep 7 of 8 zit wil de Werkgroep graag een akkoord voor deelname aan het avondspel. Ouders: Vergeet dit niet te vermelden!
Het inschrijfformulier kan t/m 27 april in de brievenbus gedaan worden bij Silvia van Lier, Zagerstraat 49 in Breugel. Let op: je moet wel in Breugel wonen om mee te mogen doen aan de KVW Breugel! Kijk ook eens op de website:
www.kvwbreugel.nl (Inschrijven kan niet via de website!)

Groetjes, De Werkgroep


Nationale Schoolhockeycompetitie

Op 15 april 2016 organiseert de hockeyvereniging HTC Son een voorronde van de Nationale Schoolhockeycompetitie 2016 voor de meisjes van de onderbouw van scholen uit de omgeving (meisjes jong).
Het evenement is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB). Dit jaar wordt voor de veertiende keer de Nationale Schoolhockeycompetitie landelijke georganiseerd.
Naast bij HTC Son, worden er op 49 andere locaties in Nederland voorronden gehouden. De competitie is verdeeld in vier categorieën: meisjes jong en oud en jongens jong en oud. Totaal doen ongeveer 700 teams mee aan dit evenement; zij vertegenwoordigen 225 scholen.
De deelnemende teams worden om 9.00 uur ontvangen. De eerste wedstrijden beginnen vervolgens om 9.30 uur. De laatste poule-wedstrijden beginnen om 13:00 uur.
Om 13:30 uur starten de kruiswedstrijden en om 16:00 uur is de finale.
Schoolhockey blijkt voor verenigingen én scholen een uitstekende manier om een sportieve invulling aan de lessen Lichamelijke Opvoeding te geven. Kijkt u voor meer informatie op de website van de KNHB www.knhb.nl > competities en disciplines > schoolhockey >Nationale Schoolhockeycompetitie


Geen pudding maar powerrr bij scouting M.Sinclair

Kinderen van 5 tot 11 jaar hebben het onmogelijke mogelijk gemaakt: zij bouwden helemaal zelf een echte familieschommel in slechts een paar uur tijd.
De leiding was zó trots, dat ze besloten om de publiciteit op te zoeken. Laat Son en Breugel maar eens horen wat hun jeugd kan bereiken!
De meiden van de scouting hebben de schommel gemaakt van houten palen die ze met touwen aan elkaar knoopten. Dat heet pionieren. Om te zorgen dat de palen stevig aan elkaar blijven zitten, moesten de kinderen speciale knopen leggen. De leiding heeft de knopen eerst voor gedaan, en daarna hebben alle kinderen om de beurt zelf de knopen gelegd. Je hoeft echt niet volwassen te zijn om een stevige knoop te leggen; met wat slimme trucjes leerden de kinderen hoe ze er voor konden zorgen dat hun knoop super strak zat. Zo heb je al veel meer kracht als je niet alleen met je handen aan het touw trekt, maar ook je voeten gebruikt om tegen de paal af te zetten. En nog een tip: als je bouwwerk niet stevig genoeg is, knoop dan een extra paal waardoor je een driehoek krijgt. Wel zo veilig bij een familieschommel!
Na het knopen was er gelukkig nog tijd over om de schommel te testen: geslaagd! Nu de Bevers (meiden van 5 tot 7 jaar) en de Welpen (meiden van 7 tot 11 jaar) de familieschommel onder de knie hebben, gaat de leiding op zoek naar een volgend bouwwerk. Misschien wel een glijbaan of een wipwap? Op YouTube kun je zelfs filmpjes van een reuzenrad vinden! Ben je nieuwsgierig wat scouting M.Sinclair nog allemaal meer doet? Kom dan een keertje proefdraaien op de zaterdagochtend, kijk eens op www.scouting-sinclair.nl of stuur een mailtje naar info@scouting-sinclair.nl.


Afbeelding
Afbeelding