Afbeelding
Foto:

Dekenale dag in Dinther

Zaterdag 23 april wordt rond de kerk en het cultureel centrum Servaes te Dinther een dekenale dag gehouden. Samen met allen die betrokken zijn bij de parochies in ons dekenaat willen wij het Heilig Jaar van de Barmhartigheid vieren. Uitgenodigd zijn de pastores (actief en emeritus), leden van parochiebesturen, pastoraatsgroepen, vrijwilligers en alle betrokken parochianen en belangstellenden.

De dag begint om 10.00 uur. De afsluiting is om 15.30 uur.
Het programma ziet er als volgt uit:
10.00 uur: opening van de dag
10.30 uur: lezing door Hendrik Hoet (Gemeenschap van San Egidio)
12.00 uur: middaggebed in de St. Servatiuskerk
12.30 uur: lunch en informatiemarkt
13.30 uur: workshops (o.a. San Egidio, Hulpdienst Diaconie Veghel, Vincentius Schijndel, Beweging van Barmhartigheid en Jong Bisdom Den Bosch)
15.30 uur: afsluitende samenkomst

Er is vrije toegang, wel zijn er collectebussen voor een vrijwillige bijdrage.
Opgave is gewenst i.v.m. de lunch die bij deze dag is inbegrepen. Aanmelden kan via het centraal secretariaat van de H. Odaparochie in Sint-Oedenrode .

De dekenale dag loopt over in de 'nacht zonder dak'.
Een activiteit voor jongeren. Zij zullen een nacht in de openlucht slapen om zich zo één en solidair te weten met de daklozen.
Een activiteit die past in het Heilig Jaar van de Barmhartigheid.
De 'nacht zonder dak' vindt plaats in de tuin naast de St. Servatiuskerk te Dinther.


De enige echte soulshow
is terug in De Blauwe Kei

Op zaterdag 23 april staat The Soul of Motown in Theater De Blauwe Kei. The Soul of Motown brengt de sfeer en vooral de muziek van de grote sterren van Motown naar het theater. De show is om 20.15 uur te zien in de Rabobank Theaterzaal.
Het label Motown gaf in de jaren zestig een geheel eigen sound aan R&B, pop en soulmuziek en zorgde voor een eerste basis voor de doorbraak van de Afro-Amerikaanse muziek bij een blank publiek. Motown bracht veel grote sterren voort zoals The Jackson Five, The temptations en Marvin Gave. Wie kent ze niet? Zowel de muziek als de artiesten hebben een blijvende indruk gemaakt op ons collectieve geheugen en beïnvloeden nog steeds de muzikanten van de huidige generatie. The Soul of Motown bewijst dat soulmuziek nog steeds leeft. In 2012 en 2013 waren ze ook te zien in Theater De Blauwe Kei.
Kaarten voor The Soul of Mowtown VI kosten € 28 (inclusief drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via (0413) 34 25 55 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur.