Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Samenwerking Zonehove en MeeDoen Werkt tijdens Tuinfeest Zonhove

Afgelopen zondag 12 juni was er weer het jaarlijkse Tuinfeest van Zonhove.

Het weer werkte die dag zoals u waarschijnlijk ook zelf heeft ervaren niet helemaal mee. Verschillende buien teisterden het feestterrein.
Ondanks de regen was het toch gezellig druk, misschien wel mede omdat de organisatie had gezorgd voor veel mogelijkheden om te schuilen of om droog te kunnen kijken en luisteren naar de coverband Ruizz, en het optreden van de Dommelsoppers.
Kraampjes met eten en drinken maakte het tuinfeest helemaal af.

De Carrousel
Tijdens het tuinfeest was er ook een officieel moment. Er werd namelijk in het bijzijn van alle aanwezigen een samenwerkingsverklaring getekend tussen Zonhove en stichting MeeDoen. Daarmee ging leer- en werkcentrum de Carrousel officieel van start.
De Carrousel is een samenwerking van SWZ Zonhove en stichting MeeDoen Werkt. Het is een leer- werkcentrum voor jonge mensen, vanaf 16 jaar, met een beperking. Voor deze groep is het niet vanzelfsprekend om zonder begeleiding en ondersteuning een passende werkplek te vinden en te behouden.

De Carrousel wil heel lokaal deze mensen binnen hun eigen dorp Son en Breugel aan passend werk helpen, zodat zij participeren in de maatschappij en een nuttige en goede besteding van hun dagelijks leven hebben op een manier die bij hen past. De Carrousel is heeft als missie om door middel van de juiste begeleiding en ondersteuning jonge mensen vanaf 16 jaar een passende plek te bieden op de arbeidsmarkt.
Daar hebben zij natuurlijk wel de steun van de ondernemers en met name die in Son en Breugel voor nodig. De mogelijkheden zijn groot, vooral omdat het om maatwerk gaat.
De Carrousel gaat samen met de werkgever kijken wie er binnen het klantenbestand hun het meest geschikt is voor de functie. Daarbij spelen natuurlijk de inhoud van de functie maar ook de plek, het team, en manier van werken een grote rol. Voor, tijdens en na is er altijd begeleiding van de Carrousel.
Zo kan het zijn dat een werkgever niet echt een vacature heeft maar wel wat hulp kan gebruiken, een paar uurtjes in de week. Een dergelijke vraag kan misschien juist opgelost worden als de werkgever samen werkt met de Carrousel. Want fulltime banen zijn vaak niet passend bij de wensen en mogelijkheden van de werkzoekende die zich via de Carrousel aanmeldt.
Twijfelt u als werkgever of het wel iets voor uw onderneming is? Probeer dan eens een sprokkelstage. Dit is een stage van één dag voor iemand met een (verstandelijke) beperking, het kunnen in overleg natuurlijk ook meer dagen zijn. De werkgever maakt dan kennis met de kandidaat en de begeleiding van de Carrousel. Het kan de twijfel van de ondernemer weghalen en geeft hem misschien wel inzicht in de mogelijkheden.

Verwenkermis
Tijdens het tuinfeest was er ook aandacht voor de komende acties ter voorbereiding op de Verwenkermis volgend jaar Juni. De organisatie daarvan is een unieke samenwerking tussen alle serviceclubs uit het dorp met Zonhove en St. Welzijn Zonhove. Ook was er een speciale actie met de verzekeringsmaatschappij NH1816 waarbij zij geld ter beschikking stellen aan verschillende projecten in Nederland. Een daarvan is de verwenkermis. Of zij in de (geld)prijzen vallen zal aanstaande zaterdag 18 juni bekend worden gemaakt.
Ondanks de regen op vele fronten een geslaagde middag dankzij vrijwilligers, bezoekers en bewoners van ons Zonhove.


Afbeelding
Afbeelding