Lineke
Lineke Foto:

Word jij min maatje

SWZ Zonhove plaatst geregeld een oproep omdat ze op zoek is naar vrijwilligers die het leuk vinden om persoonlijk iets te betekenen voor een cliënt/bewoner van Zonhove. De komende weken publiceren wij enkele verhalen van cliënten die op zoek zijn naar een maatje die samen met hen een activiteit wil doen.

Hieronder het verhaal van Lineke.

Zwemmen
Hoe heerlijk ontspannen kan het zijn als je lekker in het zwembad kan liggen. Hoe goed kan het voelen als je weer eens lekker hebt kunnen bewegen. Beweging zorg er niet alleen voor dat we weer heerlijk ontspannen verder kunnen maar ook voor een goede doorbloeding van onze ledematen. Tijdens het zwemmen ben je ook sociaal bezig, daar eens een praatje maken en lekker luisteren naar de muziek die op de achtergrond speelt.
Als je bovenstaande tekst leest en denk je daarbij dit gaat over mij, dan zijn wij misschien wel op zoek naar jou!
Voor Lineke een meervoudig beperkte jonge dame zijn wij opzoek naar een zwemmaatje. Lineke functioneert op een laag niveau en is niet in staat om te communiceren, maar vindt het heerlijk om samen liedjes te zingen. Lineke is zeer beperkt in het bewegen van haar eigen lichaam, maar door te zwemmen kan ze heerlijk ontspannen en op haar manier bewegen.

Wanneer bovenstaande oproep je aanspreekt en je erover nadenkt om vrijwilliger te worden, neem contact met Lonneke Sanders, lonneke.sanders@swzzorg.nl of tel 088-799 8714. Lonneke is contactpersoon voor vrijwilligers van het team. Je kunt altijd even een kijkje komen nemen op de groep en kennis maken, de koffie of thee staat klaar.
Zwemmen is op maandag, woensdag, donderdag en zondag. Samen kijken we wat de beste avond is en de frequentie.

www.zonhove.nl / www.werkenbijswz.nl

Het maatjesproject bij Zonhove wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds.


Afbeelding