Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

SBC3 wint de nacompetitie

Afgelopen zondag 5 juni won SBC 3 de nacompetitie, nadat zij in de uitwedstrijd in Bergeijk bij de gelijknamige club de eindstaand op 1- 2 zetten. Eerder had SBC 3 thuis ook al van Bergeijk gewonnen met 2 – 0. Hierdoor won SBC 3 met overmacht de nacompetitie. Door dit prachtige resultaat kon SBC 2 promoveren. Een mooi resultaat voor de club SBC.

De wedstrijd in Bergeijk was ook tevens de laatste wedstrijd van Karel Rovers als trainer-coach van SBC 3. Na drie jaar waarin hij het team tot een collectief heeft weten te vormen stopt de gedreven coach ermee. Hij laat weten de afgelopen 3 jaar met plezier met de groep te hebben gewerkt, "een groep jongens met talent maar vooral met plezier in het spel". Op de vraag wat hij heeft bereikt met de groep hoeft Rovers niet lang na te denken "Het positiespel is nu het sterke punt van het team. Dat was drie jaar geleden wel anders".

Karel Rovers is een bekende naam bij SBC. Hij is niet alleen oud-speler maar ook erelid van SBC. Hij kent de club als geen ander en is er dan ook al tientallen jaren bij betrokken, bewust niet als bestuurder maar dicht bij het veld als trainer en coach. Rovers zegt het niet altijd te kunnen vinden met het beleid dat er de laatste jaren bij SBC is. Natuurlijk heeft hij respect voor wat de club op veel fronten heeft bereikt. Maar in sportief opzicht heeft de club veel laten liggen en dat doet wel zeer, zegt hij. SBC zou nooit 3de klasse mogen spelen de club is 2de klasse waardig.

Rovers stopt en gaat kijken wat de toekomst brengt. Die hoeft niet per se met voetbal te maken te hebben. Er zijn meer dingen die zijn aandacht hebben op sportgebied. Maar voetbal zit natuurlijk wel in zijn bloed, dus wie weet.


Afbeelding