Afbeelding
Foto: Lianne van Asperdt

Poppen van Marie, mooie uitvoering van toneelgroep Oase

Toneelgroep Oase bestaat uit drie enthousiaste, jonge toneelgroepen met kinderen in de leeftijd van 7 tot 15 jaar. De toneelgroep bestaat alweer enkele jaren en de leiding was dit seizoen in handen van Myrthe Boot.
Na maanden van oefenen was het dan eindelijk zover. De toneelgroepen van Oase mochten hun voorstelling voordragen aan ouders, familie en vrienden. Vrijdag 3 juni en zaterdag 4 juni keek een uitverkocht Vestzaktheater naar 2 magische en professionele voorstellingen! Alle lof voor de kleding, decor, grime en het toneelspel van de kinderen. In de voorstellingen werd live gezongen en ook de acteertalenten en de danskunsten waren te bewonderen.

Hieronder het verhaal van Job, een van de kinderen die meespeelde in de voorstelling:

Na een klein jaar oefenen, stonden wij, toneelgroep Oase, op vrijdag 3 juni en zaterdag 4 juni op de planken met De poppen van Marie.
Op beide dagen was het Vestzaktheater bijna helemaal uitverkocht!
We speelden het stuk met 30 kinderen.
Het stuk is een bewerking van Mary Poppins, bewerkt door onze toneeljuf en regiseuse Myrthe Boot.
Jonas en Marie wonen in een huis met hun altijd drukke vader en moeder en met hun heel relaxte oma.
Jonas en Marie houden zich veel bezig met beeldschermen en maken ook ruzie.
Naar hun andere speelgoed kijken zij niet meer om.
Maar 's nachts komen de poppen van Marie, o.a. Schoorsteenveger en Kokkie, tot leven en zij zijn boos dat ze zomaar de kast in werden gesmeten.
Overdag heeft Jonas het lastig op school. Hij vindt spelling erg moeilijk. En wordt in de klas daarom uitgelachen. Hij krijgt van de juf de opdracht om de dag erop met een woord van 5 lettergrepen te komen. Oma doet een voorzetje: Super! 's Nachts maken Kokkie en schoorsteenveger het af: SUPERCALIFRAGILISTISCHEXPIALIDASTIES! Natuurlijk werd dit lied ook gezongen en alle letters uitgebeeld.
Dat leverde beide avonden een groot applaus op!

Na de pauze gaat het over de drukke vader en moeder. Jonas en Marie komen op het kantoor van vader.
Oma heeft al het electrische apparatuur weggegooid, want "wat moet je er eigenlijk mee?" Omdat vader denkt dat oma dement is, belt hij Berkestaete op.
Maar oma is eigenlijk Mary Poppins. Ze laat Jonas en Marie alle touwtjes van de poppen doorknippen en vindt dat je moet doen wat je echt leuk vindt, maar ook dat je je niet zo druk moet maken om alles wat " moet". Want van wie moet het eigenlijk?

De musical werd afgesloten met het liedje: " alles kan, als jij het laat gebeuren."

Ik heb het erg leuk gevonden om in dit stuk te spelen. Het was een leuk toneelstuk, met veel leuke liedjes.
Als je solo wilde zingen, kon dat ook van Myrthe.
Ook het oefenen van teksten, liedjes, dansjes is superleuk om te doen.
Tijdens het toneelstuk werd er ook best veel van kleding gewisseld, maar alles is goed gegaan. Er zijn bijna geen foutjes gemaakt. We kregen een supergroot applaus op beide avonden.
Ik hoop echt dat we met deze musical nog meer gaan optreden.

DeMooiSonenBreugelKrant bedankt Myrthe, en alle toneelspelers van Toneelgroep Oase en alle mensen voor en achter de schermen, voor de geweldige voorstellingen!