Projectzangers
voor gregoriaans koor

Voor het derde jaar op rij wordt in de maand november in de St. Martinuskerk van Sint-Oedenrode een gregoriaanse Mis gezongen. Deze viering wordt verzorgd door een projectkoor van zangers uit de diverse parochiekoren van de Oda-parochie.

Het gregoriaans wordt in onze regio nog maar beperkt gezongen. Bij de liturgieherziening, als uitvloeisel van het Tweede Vaticaansconcilie, kreeg ook de volkstaal een plaats. Het gevolg was dat het Latijn, en het gregoriaans, minder werden gezongen. Nieuwe generaties koorzangers zijn dan ook niet meer vertrouwd met het gregoriaans, al vinden ze het meestal wel mooi. Het gregoriaans is immers nog altijd een bron van inspiratie. Er bestaat een hernieuwde belangstelling voor deze bijzondere en authentieke vorm van kerkmuziek.

Op zondag 13 november 2016 wordt er weer een volledige gregoriaanse Eucharistie gevierd in de Rooise St. Martinuskerk. Deze zondag vieren wij het patroonsfeest van de kerk en ook tevens de 1700e geboortedag van Martinus van Tours. De gezangen voor deze viering zijn ontleend aan het feest van de Heilige Martinus.

Ook dit jaar willen wij voor deze viering een projectkoor samenstellen. Om goed voorbereid te zijn op de viering zijn een aantal repetities noodzakelijk, zeker voor degenen die het gregoriaans niet (meer) zo machtig zijn. De wekelijkse repetities starten op dinsdagmiddag 20 september 2016 van 14.00 tot 15.30 uur op het parochiecentrum 'De Goede Herder' aan het Mgr. Bekkersplein te Eerschot . Heren die (vroeger) gregoriaans gezongen hebben zijn van harte welkom. Daarnaast is ook nieuwe (jonge) mannelijke aanwas meer dan welkom. Bent u, ben jij, geïnteresseerd: Aanmelden en informatie bij dirigent Otto Verheijen 0413-473032 of via mail otto.verheijen@hetnet.nl


Meezingen met de Tieners van toen

Een enthousiaste groep vrouwen zingt liedjes die we allemaal mee kunnen zingen uit de jaren 60-70 en 80
En zeker op 17 september waarop we de 72ste bevrijdingsdag van Son vieren willen we er samen met U een gezellig feestje van maken in de KIOSK, aanvang 14:30 tot circa 16.30.