Artist Impression Werner Leermakers architectuur
Artist Impression Werner Leermakers architectuur

Drie dagen feest! Nieuwe blokhut financieel haalbaar

Donderdag 8 september stemt de gemeenteraad van Son en Breugel over het voorstel om aan Dutmella een (investering)subsidie van € 100.000,= toe te kennen voor de bouw van de nieuwe blokhut.
Bij een akkoord van de gemeenteraad, viert Dutmella drie dagen op een rij feest.

Dutmella viert drie dagen op een rij feest!
1. Op donderdag 8 september is de kans groot dat de gemeenteraad van Son en Breugel akkoord gaat met een investeringssubsidie van € 100.000,= voor de nieuwe blokhut van scouting Dutmella. Daarmee is de bouw financieel haalbaar.
2. Op vrijdag 9 september starten de Sanga's; een nieuwe speltak voor jongeren met een beperking.
3. Op zaterdag 10 september reikt NSGK een cheque uit van € 7.500,= aan Dutmella.

Een goed begin van het laatste scoutingseizoen in de oude blokhut.
1. Investeringssubsidie gemeente
De gemeenteraad van Son en Breugel heeft ingestemd met een investeringssubsidie van € 100.000,= voor de bouw van de nieuwe blokhut van scouting Dutmella. De totale bouwkosten van € 450.000,= zijn daardoor voor 90% afgedekt zodat de nieuwbouw financieel haalbaar is.
Dit jaar wordt de bouwvergunning aangevraagd. In het voorjaar van 2017 start de bouw, zodat vrijdag 1 september 2017 de nieuwe blokhut in gebruik wordt genomen bij de start van het scoutingseizoen.

2. Sanga's: nieuwe afdeling voor jongeren met beperking
Scouting Dutmella heeft sinds jaar en dag leden met een zogeheten 'rugzakje' geïntegreerd in haar bestaande speltakken. Jongeren met een beperking konden tot nu toe niet terecht. Mede door vraag uit het dorp zet Dutmella haar ambitie om in daden.
Vrijdag 9 september starten de Sanga's: een afdeling voor tien jongeren van 9 tot 18 jaar met een beperking. Hen staat een leuk spelaanbod te wachten waarin samenwerken, veiligheid en vooral plezier hebben bij scouting voorop staan. Lekker buiten bezig zijn. De naam Sanga is niet voor niets gekozen; deze staat in het Sanskriet voor 'verbinden en vriendschap'.
De jongeren worden begeleid door een zeer ervaren en professioneel leidersteam. Dutmella werkt samen met de Stichting Meedoen, die de expertise over de begeleiding van deze jongeren levert.

3. Nederlandse Stichting Gehandicapt Kind reikt cheque uit
De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) steunt scouting Dutmella bij de bouw van de nieuwe blokhut. Zaterdag 10 september reikt zij een cheque uit van € 7.500,= tijdens de opening van het laatste scoutingseizoen in de oude blokhut.

NSGK steunt Dutmella niet alleen met een donatie. Zij heeft het ontwerp van de blokhut laten toetsen, waaruit blijkt dat deze voldoet aan de Integrale Toegankelijkheid Standaard voor mensen met een beperking. De nieuwe blokhut van Dutmella krijgt onder meer aangepaste voorzieningen zoals een mindervalidentoilet en -douche.

NSGK is het goede doel voor kinderen en jongeren met een handicap. De stichting steunt jaarlijks honderden projecten op het gebied van spelen, leren, wonen, werken en voorlichten. Met als doel dat kinderen en jongeren met en zonder handicap als vanzelfsprekend samen kunnen leven. Dat kan dankzij de steun van donateurs en vrijwilligers.


Angela's kroonjuweeltje opnieuw geopend na verbouwing

De exclusieve winkel met nostalgische, brocante en baroque woondecoratie en meubelen aan de Nieuwstraat 7, Angela's kroonjuweeltje is op zaterdag 3 september heropend.

De winkel is na een verbouwing nog groter geworden hierdoor kon de getoonde collectie van woondecoratie en meubelen in Engelse Baroque stijl ook worden uitgebreid.
De sfeerwereld van Angela's Kroonjuweeltje is een wereld waarin u zich helemaal thuis voelt. Voor een prachtige inrichting in Engelse en nostalgische stijl bent u bij ons aan het juiste adres. U vindt hier die prachtige fotolijst voor uw dierbare foto dat windlicht voor een betoverende avondsfeer, een engels theekastje of bureau dat zoveel luxe uitstraalt en laten we vooral niet vergeten wat een heerlijk geurend huis doet met ons gevoel… Ook hiervoor kunt u bij Angela's Kroonjuweeltje terecht.
Laat u daarom meeslepen in de wereld van Angela's Kroonjuweeltje en kom een kijkje nemen in de gezellige en vernieuwde winkel.


Afbeelding