Luc, Roel, Lars en Dana met de door hun gewonnen medailles
Luc, Roel, Lars en Dana met de door hun gewonnen medailles Foto:

Driebandenkampioenschap
Son en Breugel

Wat waren de biljarters uit Son en Breugel teleurgesteld, toen in april het driebandentoernooi moest worden uitgesteld omdat de verbouwing van de zaal van de Zwaan nog niet klaar was.
Gelukkig weet iedereen onderhand wel dat "ieder nadeel ook zijn voordeel heb." We kunnen nu voor de eerste keer uitkijken naar een toernooi in het najaar.

Van maandag 3 t/m zaterdag 15 oktober zal namelijk het 31e Driebandenkampioenschap van Son en Breugel gehouden worden in de nieuwe zaal van café restaurant "De Zwaan" Markt 9 in Son en Breugel. Afhankelijk van de sterkte van de deelnemers zal worden gespeeld in een A- en een B-poule.
In de 1e en 2e ronde zal worden gespeeld in een poule-systeem. Het knock-out systeem wordt toegepast in de finaleronden.

De inschrijving en loting zijn al in het voorjaar geweest en de indeling is dus bekend.
Middels het programmaboekje zijn de deelnemers destijds op de hoogte gesteld wanneer en tegen wie er in de eerste ronde gespeeld gaat worden. Enkele spelers zullen echter in de eerste ronde een andere tegenstander treffen dan aanvankelijk gepland was.
De organisatie adviseert dus iedereen het nieuwe speelschema van de eerste ronde te raadplegen op onze site.
De speelschema's van de eerste ronde worden zowel in café De Zwaan, Feestcafé De Bongerd als op onze site, http://www.driebandensonenbreugel.nl gepubliceerd. Het verloop van alle wedstrijden, zowel de uitslagen als de standen, zullen per dag eveneens op de aangegeven site worden gepubliceerd.

Uiteraard is het voor een gezellig verloop van dit toernooi van groot belang dat zowel de supporters van de deelnemers als de biljartliefhebbers acte de presence geven. De nieuwe zaal zal als een echte biljartarena worden ingericht en iedereen kan onder het genot van een drankje en een hapje genieten van de wedstrijden.
De organisatie wenst alle deelnemers veel en sportief succes en de toeschouwers veel kijkplezier.

De organisatie,
Stichting Driebandenkampioenschap Son en Breugel.


Brabantse prijzen voor Argo zwemmers

Het buiten seizoen is ten einde na de laatste open water wedstrijd van afgelopen zaterdag in Sleeuwijk. Voor Argo hebben 4 zwemmers deelgenomen aan deze laatste wedstrijd.
Lars Diesch, Dana en Roel Janssen zwommen de schoolslag en Luc van Eijndhoven de vrije slag. Deze vier zwemmers hebben dit buitenseizoen allemaal een vol klassement gezwommen. Van de 4 Brabantse wedstrijden die werden gezwommen in Breda, Oirschot, Oosterhout en Sleeuwijk moest aan minimaal 3 wedstrijden worden deelgenomen om aanspraak te kunnen maken op de prijzen.
Nadat alle punten bij elkaar geteld waren bleek dat Luc een eerste klassementsprijs
had weten te behalen op de vrije slag. Dana en Lars behaalden een tweede plaats en Roel een derde plaats in het Schoolslag klassement. Alle vier mochten ze een mooie medaille ophalen.
Ook het Nederlands klassement werd opgemaakt en Luc was in zijn categorie derde op de vrije slag.

Op zondag stond de eerste binnen wedstrijd op het programma, de Solo in zwembad 'De Neul'. Hieraan werd door 17 zwemmers van de Wedstrijdgroep deelgenomen. Zij behaalden 4 keer een 1e plaats, 4 keer een 2e plaats en 1 keer een 3e plaats. Er werden 14 persoonlijke records gezwommen.
Komend weekend staat de allereerste Minioren – Junioren wedstrijd op het programma voor de zwemmers van de Wedstrijdgroep. Deze wedstrijd is onderdeel van de dit seizoen door de KNZB geïntroduceerde circuits. Deze wedstrijd wordt gehouden in zwembad De Neul en begint om 14.00 uur.

Waterpolo
De waterpolo competitie gaat komende zaterdag van start, met alle wedstrijden in het thuisbad ZIB te Best:
E1 - DZT'62 15:30 uur
D1 - De Treffers 16:20 uur
CJ1 - Spio 17:10 uur
CM1 - AquAmigos 18:00 uur
Dames 1 - Nayade 18:50 uur
Heren 1 - Nayade 19:50 uur