De Tieners van Toen tijdens optreden in Berkenstaete
De Tieners van Toen tijdens optreden in Berkenstaete Foto: Annemieke van Tinteren

Gezellig meezingen met de
tieners van toen

Op zaterdag 17 September kunt u gezellig meezingen met de tieners van toen.
Een dames zanggezelschap zingt liedjes die we allemaal mee kunnen zingen uit de jaren 60-70 en 80
En zeker op deze dag 17 september waarop we de 72ste bevrijdingsdag van Son vieren willen we er samen met U een gezellig feestje van maken in de KIOSK, aanvang 14:30 tot circa 16.30.


Freedom Run verbindt
hardlopen aan vrijheid

Rennend in alle vrijheid ! Die gedachte zal op zondag 23 oktober vast bij veel deelnemers aan de Freedom Run door het hoofd schieten.

De Freedom Run is een recreatieve loop over zes of tien kilometer en vindt om 11.30 uur plaats op en rond het terrein van museum de Bevrijdende Vleugels, de Sonniuswijk en de Paulushoef. De deelnemers worden naast het sportieve element vermaakt met muziek, presentjes en veel gezelligheid.

Stichting 18 september wil hiermee in de aanloop naar 75 jaar bevrijding een nieuwe manier van herdenken opzetten. "Sportief bewegen inspireert, motiveert en emotioneert mensen immers. Het maakt energie los. Hardlopen geeft je het gevoel van vrijheid', verwoordt organisator Willem Biermans van de Stichting 18 september de gedachte.
Het gebied waar de deelnemers gaan hardlopen heeft veel historische waarde. De bevrijding van Eindhoven, Son en Best maakte in 1944 onderdeel uit van de militaire operatie Market Garden. De gemiddelde leeftijd van een geallieerde soldaat bedroeg destijds slechts twintig jaar!

"Het bereiken van onze jeugd is belangrijk om te waarborgen dat onze verworven vrijheid en het beseffen daarvan zal worden doorgegeven", Speciaal voor de jeugd vanaf 13 jaar is de 6 kilometer in het leven geroepen vertelt Biermans.
In 2016 leven wij in een vrij land, in vrede en welvaart. We kunnen ons nauwelijks voorstellen hoe het is geweest om in bezet gebied te moeten leven. Vrij zijn en je vrij voelen is van alledag. Maar vrijheid is nog steeds geen vanzelfsprekende zaak. Kijk om je heen en je beseft dat ons thema, toen en nu, actueel is.

Opgeven voor de Freedom Run kan via www.freedomrun.nl.

Kom zondag 23 oktober as. en ren mee voor de vrijheid.


Afbeelding