Afbeelding
Foto:

Handbal, nog boeiender dan je denkt!

Nu de trainingen en wedstrijden weer begonnen zijn, is het tijd om u mee te nemen in de wereld van het handbal. De basis is eenvoudig. Handbal is een balsport tussen twee ploegen van elk zeven spelers. Men scoort door de bal in het doel van de tegenstander te werpen. Winnaar is het team dat bij de tegenpartij de meeste doelpunten maakt. U begrijpt dat het meer is dan dit.

Het principe van handbal wordt al door de oude Grieken beschreven. In de middeleeuwen was een balspel gelijkend op handbal erg populair in Frankrijk en Engeland. Het moderne handbal kent zijn oorsprong in Duitsland waar het begin jaren'20 is ontstaan als tegenhanger van voetbal. Deze variant werd gespeeld op een groot veld, en vertoonde veel gelijkenis met het latere zaalhandbal, wat zich later ontwikkelde in de Scandinavische landen. In het veld staan 7 spelers. De spelers hebben meestal een vaste positie in het veld. Dit kan zijn op de linker- of rechterhoek, linker- of rechter opbouw, middenopbouw, midvoor / cirkel / stoor. De keeper heeft de in het doel in de cirkel en mag deze verlaten om aan het spel deel te nemen. Het speelveld is 40 bij 20 meter, en voor beide doelen ligt een halve cirkel waar alleen de doelverdediger in mag staan. Handbal is een uiterst beweeglijke en veelzijdige wedstrijdsport, waarvoor een groot uithoudings- en reactievermogen, sprong-, werp- en sprintkracht en wendbaarheid zijn vereist. Een senioren- en A-jeugd-wedstrijd duurt 2 x 30 minuten. Een B-jeugd- en C-jeugd-wedstrijd duurt 2 x 25 minuten. De D- en de E-jeugd spelen 2 x 20 minuten en een F-jeugd-wedstrijd duurt 2 x 15 minuten. (bron; Wikipedia)

In Son en Breugel zijn zo'n 80 leden wekelijks actief in 9 teams in een gemoedelijke, gezellige, maar gedreven vereniging, die vorig jaar haar 45-jarig bestaan kende.

De resultaten van de wedstrijden van deze week:
dames 1- BSAC 20-12
meisjes B- Tremeg 7-5
jongens C- Swift 16-23
Dames 2- Roef 20-15                

De volgende wedstrijden worden komende week gespeeld:
17 september
11.00u Aristos- Apollo heren 1

18 september
11.00u Swift- Apollo gemengd D
11.15u Lida- Apollo heren 3
11.25u Jupiter- Apollo jongens C
12.00u Swift- Apollo gemengd E

Jeugdleden gezocht!
Ook de kleinste uit onze gemeenschap kunnen terecht bij handbalvereniging Apollo. Voor hen hebben wij de E-jeugd ( 7 jaar) met een paar fanatieke trainsters ondersteund door enthousiaste ouders. In dit team kunnen wij nog een aantal sportieve kinderen gebruiken, evenzo als in de jongens C (vanaf 12 jaar). Dus heb jij zin om te komen handballen, aarzel niet om eens te komen kijken, of zelfs al een paar keer mee te trainen. Of nog beter meld je aan op www.HV-Apollo.nl


Korfbalvereniging De Corridor

Zaterdag 10 september
De Korfrakkers 3 - Corridor 2 8 - 4
Corridor B1 – Altior B2 2 – 4
Corridor C1 – Flamingo's C1 1 – 6
Corridor D1 – Altior D2 7 – 5
Be Quick E5 – Corridor E1 1 – 4
Corridor E2 – MOSA '14 E2 5 – 3
Tilburg F1 – Corridor F1 5 – 7
Corridor F2 – Avanti F1 6 – 5

Zondag 11 september
Heumen 1 – Corridor 1 8 - 12


Jeugd Park Toernooi TV Son en Breugel

Tijdens de Herfstvakantie, van 22 t/m 29 oktober, is er weer het half open Jeugd Parktoernooi.
Het wordt weer een gezellig toernooi, vol sportiviteit, gezelligheid en hapjes. Er zijn weer mooie prijzen te winnen tijdens de loterij. Op vrijdag 28 oktober is er in de Bongerd het Glow in the Dark tennis toss, deelname is voor alle jeugdleden van de 3 tennisverenigingen. Dus schrijf je snel in. Tot in de Herfstvakantie!

* Het Half Open Jeugd Parktoernooi is voor alle leden van TV Son en Breugel, HTC Son en Pieter Breughel. Het toernooi voor de allerjongste jeugd, rood/oranje/groen tot en met de jongste senioren (6 t/m 18 jaar) en alles daartussen in. Schrijf je snel in via toernooi.nl of via de website van TV Son en Breugel, er zijn weer diverse onderdelen. Single, dubbel of mix. De inschrijving sluit op 8 oktober.


TV Pieter Breugel ACR Breugels Open Dubbel Toernooi

Van 17 t/m 25 september wordt bij TV Pieter Breugel het ACR Breugels Open Dubbel Toernooi gespeeld. Dit officiële KNLTB open tennistoernooi werd in de voorgaande jaren al bezocht door meer dan 300 tennisspelers uit de verre omgeving, die daarmee hun tenniscapaciteiten in spannende wedstrijden tegen elkaar beproeven. Het tennispark en paviljoen aan de van Gentlaan2 in Breugel is dan ook open voor het publiek, dat naast spannende wedstrijden ook kan meegenieten van de gezelligheid van de tennisvereniging TV Pieter Brueghel.


Afbeelding