Corridor 1 wint in Heumen

Afgelopen zondag stond Corridor 1 om 13.00 uur klaar bij de Toppenberg in Heumen om aan de eerste wedstrijd van het seizoen te beginnen.
Onder leiding van een nieuwe trainer, Pieter van den Brink , twee speelsters die hun debuut in het eerste maakten Anne Sanders en Daphne van Maasakkers en de rentree van Samira Saleh Bakir startte de Corridor scherp aan de eerste helft. Ze stonden meteen met 0-3 voor waarmee de toon was gezet. Heumen kwam wat later opgang waardoor het na 15 minuten 4-5 stond. Corridor had veel kansen maar helaas vielen de ballen er niet in. Aangezien de verdediging van de Corridor Heumen helemaal onder controle had was dit geen probleem. Maar omdat beide ploegen het toch niet meer lukte om te scoren gingen ze de rust in met 4-5.
In de tweede helft pakte de Corridor het scoren weer op en stond het vrij snel weer 5-8. Daphne van Maasakkers maakte haar eerste doelpunt van de wedstrijd, een hele belangrijke waarmee de Corridor uit kon lopen tot vier doelpunten verschil. Ook Merel van Deursen liet Heumen niet dichterbij komen want elke vrije bal die werd genomen was een doelpunt, erg goed aangezien ze de vrije ballen dit jaar voor het eerst neemt. Uiteindelijk werd het 8-12 in de Toppenberg en kon de Corridor na de eerste wedstrijd van het seizoen met een goed gevoel op de wedstrijd terug kijken.
Voor komende wedstrijd staat de Peelkorf uit Ysselsteyn op het programma. De Corridor speelt om 13.00 uur thuis. Publiek is altijd van harte welkom, tot zondag!

Eerste wedstrijd Corridor 2

Op zaterdag 10 september staat de eerste wedstrijd van Corridor 2 op het programma, we spelen tegen Korfrakkers 3.
Met een geheel nieuw 2e team starten we goed en komen we meteen 0-2 voor in de eerste minuten. Korfrakkers weet terug te komen en het gaat de 1e helft nagenoeg gelijk op. Met 5-3 gaan we de rust in. Kansen creëeren we genoeg maar helaas belonen we ons niet met genoeg doelpunten. Korfrakkers loopt uit en de wedstrijd eindigt uiteindelijk in 8-4 in het voordeel van Korfrakkers. Met opgeheven hoofd verlaten de dames van 2 het korfbalveld in Erp, we speelde met Flair, overtuiging en veel inzet.
Zondag 18 september staat DAKOS 2 op het programma om 10.30 uur op eigen terrein aan de van Gentlaan, publiek is van harte welkom.

Indrukwekkend Corridor D1 wint van Altior D2

Na lang wachten kon er dan eindelijk begonnen worden aan de competitie. In Breugel beten de meiden van de Corridor D1 de spits af tegen Altior D2 uit Heeswijk-Dinther.

Op deze zomerse dag in september kwam de Corridor D1 goed uit de startblokken. Ellis probeert het van een afstandje van een meter of tien en gooit prachtig raak: 1-0. Het antwoord van Altior D2 volgt echter al vrij snel, na een mooie doorloopbal: 1-1. Een paar minuten later is het Mirna, die na een lange aanval raak gooit en de groen witte weer vrij snel op voorsprong brengt (2-1). De Corridor D1 speelt op dat moment Altoir D2 van het kunstgras. Na een mooie aanval krijgt Anne een uitstekende mogelijkheid die in de rebound uiteindelijk door Ellis wordt verzilverd: 3-1.
De Breugelse meiden maken indruk met mooi combinatie korfbal en Maud Kremers geeft het krachtsverschil even aan met een listig balletje: 4-1. Als Corridor D1 even gas terug neemt profiteert Altior D2 direct: 4-2. Maar Maud Kremers maakt het verschil weer drie met een puntgave worp: 5-2. Altior D2 laat zich niet zomaar afslachten en gaat met succes op de aanval spelen en scoort opnieuw: 5-3. Net voor de pauze is het wederom Maud Kremers die de zeer aantrekkelijke eerste helft afsluit en keurig afrond na weer een vloeiende aanval: 6-3.

Negen keer werd er gescoord in de eerste helft, maar in het tweede bedrijf gebeurt er bijzonder weinig. Altior D2 krijgt via een strafworp een grote kans om terug in de wedstrijd te komen, maar dit buitenkansje wordt echter niet benut. De hitte heeft duidelijk invloed op de wedstrijd.
Vlak voor tijd veert het publiek weer op. Altoir D2 dat eigenlijk al de handdoek in de ring had gegooid, scoort verrassend binnen vijf minuten twee maal. Plotseling is het verschil maar één punt. De meiden uit Heeswijk-Dinther ruiken bloed en de Corridor D1 wankelt op het randje van de afgrond. Altoir D2 krijgt enkele grote mogelijkheden op de gelijkmaker, maar heeft geen geluk in de afronding. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd maakt Maud Kremers aan alle onzekerheid een einde en scoort ze uit een goed uitgevoerde counter de bevrijdende 7-5. De eerste overwinning is een feit.

Over twee weken moet Corridor D1 afreizen naar Schijndel en speelt het tegen Celeritas D1. Deze opponent is niet te onderschatten, want ze vermorzelde vandaag NDZW D1 met 21-1 (!), maar dat is zorg voor later, nu nog even genieten.