Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Start nieuw toneelseizoen bij jongerencentrum Oase

Vanaf 14 september gaan de toneellessen bij JC Oase, onder leiding van Zoë Schenk en Myrthe Boot, weer van start. Het was nog even spannend hoe het allemaal zou gaan maar,het is gelukt om voor het komende seizoen een goed, en uitdagend programma samen te stellen voor de toneelcursus!
Het seizoen gaat er als volgt uitzien: het eerste half jaar (september - december) worden de lessen gegeven door Zoë Schenk, waarin in zo'n 15 lessen wordt gewerkt aan een korte voorstelling die op vrijdag 23 december 2016 zal worden uitgevoerd, deze voorstelling heet 'Meester Krent'.
Myrthe Boot is op zoek gegaan naar iemand om het eerste half jaar de lessen over te nemen en deze gevonden in de persoon van Zoë Schenk, zij kent haar als regieassistente bij de laatste productie van Sincere 'Huizenjacht'. Zoë heeft o.a. de MBO opleiding Artiest gedaan in Eindhoven.

In januari start Myrthe met de tweede helft van het jaar en zij heeft voor jullie een heel uitdagend programma in gedachte, gericht op meer individueel toneel en zangvoordracht. Met behulp van Myrthe gaan jullie zelf op zoek naar teksten en liedjes (toneel, musical, kleinkunst) die je graag zou leren spelen of zingen. Dit kan alleen zijn (solo of monoloog) met z'n 2en (duet of dialoog) of met name voor de jongere kinderen, in groepsvorm. Tijdens deze cursus zal er veel persoonlijke aandacht zijn en krijg jij de kans om je talent heel bewust verder te ontwikkelen. Na zo'n 15 lessen word er afgesloten met een presentatie, waarin jullie laten zien waar je aan gewerkt hebt. Uiteraard is er ook nog regelmatig tijd voor de bekende toneeloefeningen en improvisatie. Zo komen er allerlei facetten van toneel, musical en kleinkunst aan bod.

Anders dan vorig jaar kun je je dit jaar opgeven voor een deel van het seizoen. Natuurlijk vinden we het super leuk als je aan beide cursussen mee wil doen. De kosten blijven hetzelfde als vorig jaar, voor een compleet cursusjaar 100.= euro of 125.= euro (dit afhankelijk van je lestijd en leeftijd).Wij hebben veel zin in het nieuwe seizoen en hopen dat jullie net zo enthousiast zijn als wij. Het is anders, maar dat maakt het leuk, spannend en uitdagend!Ben jij 8 jaar of ouder en sta jij te popelen om te beginnen? Schrijf je dan in voor seizoen 2016/2017 via toneel@jc-oase.nl.
Wil je graag komen kijken of toneel- en musicalles iets voor jou is? Schrijf je dan in voor de proefles op 14 september 2016 via toneel@jc-oase.nl.

Proefles: 14 september 2016
Startdatum: 14 september 2016, 30 lessen, geen lessen in de schoolvakanties                                                                
Lesdag/tijden: Woensdagmiddag
groep 1 - 13:30 - 14:30 (Kinderen I)
groep 2 - 14:45 - 16:15 (Kinderen II)
groep 3 - 16:30 - 18:00 (Tieners)
Kosten: 100,= euro voor groep 1, 125,= euro voor groep 2/3
Locatie: Jongerencentrum Oase - Dommelstraat 10 - Son


Kwaliteit kinderopvang voldoet aan eisen

De gemeente dient jaarlijks aan de Inspectie van het Onderwijs een verslag uit te brengen over het toezicht dat in het afgelopen jaar is uitgeoefend op de voorzieningen voor kinderopvang.

Uit het verslag over het jaar 2015 blijkt dat er in Son en Breugel eind 2015 vier voorzieningen voor dagopvang (DO) waren met in totaal 136 plaatsen en zeven voorzieningen voor buitenschoolse opvang (BSO) met in totaal 258 plaatsen. Verder waren er vier locaties voor DO met in totaal 74 plaatsen, die in de praktijk enkel worden ingezet voor peuterspeelzaalwerk.
Bovendien waren eind 2015 in Son en Breugel 62 geregistreerde gastouders (GO) actief. Zij beschikken over circa 310 goedgekeurde kindplaatsen.

GGD Brabant Zuidoost
Het toezicht op de kwaliteit van de kinderopvang wordt uitgeoefend door de GGD Brabant- Zuidoost. De GGD heeft in 2015 alle locaties voor DO en BSO geïnspecteerd.
Verder heeft de GGD de 17 nieuwe gastouders gecontroleerd die zich in 2015 hebben aangemeld.
Jaarlijks dient de GGD 5% van de bestaande gastouders te controleren. Op ons verzoek heeft de GGD 5 gastouders bezocht, dit is 8%.

Complimenten
Uit de rapportages blijkt dat alle gecontroleerde gastouders voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen en dat de locaties voor DO en BSO vrijwel volledig voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen.
Bij sommige locaties zijn enige gebreken geconstateerd. Nadat de GGD de rapportage naar de gemeente had gestuurd bleek dat in de meeste gevallen als gevolg van de
controle de geconstateerde gebreken direct zijn hersteld.
In alle gevallen waarin gebreken zijn geconstateerd is een brief aan de houder gezonden waarin op de geconstateerde gebreken is gewezen. Aangekondigd is dat wanneer bij een volgende inspectie het gebrek niet is hersteld wettelijke handhavingsinstrumenten (zoals het opleggen van een boete) kunnen worden ingezet.
Naar de houders van de locaties die voldoen aan alle kwaliteitseisen is een brief gestuurd met complimenten voor het behaalde resultaat.


Stichting Sun in Ghana op het Breugels Festijn

18 september is op het Breugels festijn de stichting Sun in Ghana aanwezig.
Zij zullen dmv een loterij geld ophalen voor het EBA SUKUU fonds.
Een fonds waarbij , door Uw gift , kinderen in Ghana naar school kunnen gaan.ZVoor meer informatie; kijk op
www.suninghana.nl
Naast de loterij is er een boekenverkoop en is er een spinster aanwezig die haar nijvere kunsten laat zien.
Wij hopen U te begroeten op het Breugels festijn.