Dennis Deter

Vroeger de kermis, daarna de kroeg en inmiddels de datingsite. Dé plek om op zoek te gaan naar je levenspartner. Niks om mee te koop te lopen als je daarop bezig bent, was de opvatting toen dat fenomeen ruim tien jaar geleden de kop opstak. De schaamte voorbij, is het niet meer weg te denken en ook jongeren maken er massaal gebruik van.
Een ervaringsdeskundige was bereid om zijn avonturen met ons te delen. Waar gebeurd, verzekert hij ons. Dichtbij, ook met dames uit Son en Breugel. Herkennen mag. Maar vrees niet, iedereen blijft anoniem. Zijn pseudoniem: Dennis Deter.

Angela: fantoom-ex
Dacht ik een opvallend profiel te hebben, stak dat van Angela het mijne naar de kroon.
Op de foto poseerde een pittig koppie met rechtopstaande gel- haartjes en een open, sprankelende lach, waar ook brutaliteit en kracht uit sprak. Haar profiel begon met in vette hoofdletters OPSPORING VERZOCHT, gevolgd door een politiebericht dat moest leiden tot de opsporing van een man die voldeed aan bepaalde kenmerken. Ze deed dat zo grappig dat ik, voor de tweede keer sinds mijn inschrijving op de datingsite, zelf reageerde op een profiel. Natúúrlijk was ik de gezochte man, maar ik maakte mijn opsporing bepaald niet makkelijk.
Een hilarische uitwisseling van mailtjes volgde. Stukje bij beetje bracht ik haar op het spoor, onder andere via de coördinaten van mijn caravan. Het was een leuk, spannend spel dat – hoe kon het anders - eindigde met een ontmoeting.
We troffen elkaar halverwege, in Helmond, in een gezellig café aan het kanaal. Het eerste oogcontact was voor mij een Wauw! Wát een lekker ding. Vrij klein – daar val ik wel op - een vurige blik en dat o zo aantrekkelijke lachje van de foto was écht. Het gesprek liep meteen lekker en het leek een vliegende start voor een nieuw begin.
Ze was ZZP- er in de zorg. Kennelijk heb ik iets met zorgtypes. Anjes en Maja waren het ook, evenals Ingrid, waar je in een latere aflevering over leest.
Ze vertelde over haar laatste relatie, een man waar ze smoor op was maar die haar met andere vrouwen bedrogen had. Ze had daar nog altijd veel moeite mee. En dát hoorde ik niet graag, zoals bijvoorbeeld Ginny had ondervonden. Ik was mijn verzameling allergieën aan het uitbreiden met fantoom- exen.
De tijd vloog en ik bracht haar naar haar auto, zoals een heer betaamt.
"Ik wil niks overhaasten" zei ze vlak voor de verwachte afscheidszoen. Ik was benieuwd wat dat voor haar betekende. Een maand? Twee? Maar een termijn afspreken, dat werkt nu eenmaal niet in dating-land.
Zelf ben ik geen speed- dater en nog nooit is een eerste ontmoeting in bed geëindigd. Maar ik heb ook geen zin om maanden uit te trekken om iets op te bouwen, voordat ik weet waar ik met iemand aan toe ben.
Was ze niet, zoals ik, door een bliksempje getroffen? Zat die player nog in haar hoofd en in haar hart? Het werd een formeel kusje, oppervlakkig, maar welgemeend.
Eenmaal thuis, stuurde ik haar een enthousiast mailtje. Het antwoord was onthutsend nuchter. Ze ging gewoon niet in op mijn signaal. Ik gaf de moed nog niet op maar schakelde een tandje terug en ging (iets minder) vrolijk verder met daten.

Dennis

In de volgende aflevering ontmoet Dennis een vrouw met wie het absoluut klikt, wederzijds. Maar ze maakt ook een opmerking waarop Dennis helemaal afknapt.