Astrid en Ada
Astrid en Ada Foto:

Zaterdag 17 september Point Six 40 jaar een dag vol verrassingen

Ada komt uit Rotterdam en werkte destijds bij het Amerikaans bedrijf 'Blue Bell', een groothandel in jeans. Toen zij naar Son verhuisde, kriebelde het al een tijdje om een eigen winkel te beginnen. In de Airbornestraat werden panden gebouwd en dit was de perfecte kans.

Op 17 september 1976 is Point Six geopend, een modezaak met dames-, kinder- en herenkleding. Aanvankelijk was het een zogenaamde blauwe winkel, met heel veel jeans.
Met de opening stond er een broek van wel 15 meter hoog. Deze stond op de plek waar nu de bibliotheek staat. Op die dag trouwde er ook een jong stel en zij kregen als eerste een jeans van Point Six. Het leuke is dat zij nog steeds klant is en regelmatig samen met haar zussen komt shoppen.

In 1979 opende point Six een tweede winkel in Helmond. Als echte Rotterdammers was het voor Ada en haar toenmalige partner Aad moeilijk om de mensen te verstaan met hun dialect. Zij kregen verschillende keren te horen: "wat praat je toch netjes of wat ben je direct, je bent er geen van ons, hè. Ondertussen is Ada helemaal gesetteld in het Brabantse!
Tegenwoordig is Point Six geen jeanswinkel meer en wordt er een prachtige collectie damesmode aangeboden. Hierin wordt Ada alweer vele jaren bijgestaan door Astrid, die haar sporen binnen het bloeiende bedrijf inmiddels ruimschoots heeft verdiend. We onderscheiden ons door een exclusieve collectie te brengen, altijd net wat anders dan anderen, aldus Ada.
We zijn trots en vieren daarom het 40 jarig jubileum van Point Six graag met U op zaterdag 17 september. Het wordt een dag vol verrassingen van 10.00 tot 17.00 uur.


Afbeelding