Afbeelding
Foto:

Golfclub De Gulbergen heeft ruimte voor
nieuwe leden

De golfsport krijgt de laatste tijd steeds meer aandacht. Ongetwijfeld zal het succes van Joost Luiten bij het KLM Open daarbij een rol spelen. Het is eigenlijk niet vreemd. Ons land kent ruim 385.000 actieve golfers die lid zijn van een club en is op deze manier de vierde sportbond in Nederland. Voetbal, hockey en sportvisserij gaan de golfers voor.

Ook bij Golfclub De Gulbergen ziet men de belangstelling toenemen. Deze belangstellenden komen voornamelijk uit de regio Eindhoven – Helmond. Zij melden zich vaak voor een eerste kennismaking met de golfsport.
Wanneer je een keer een balletje geslagen hebt, is de kans groot dat je het leuk gaat vinden en dat je eraan "verslaafd" gaat raken.
Waarom is het spelletje zo ontzettend leuk en zo ontspannend?
Het is vrij laagdrempelig, je kunt je eigen tempo ontwikkelen. Het is zo ontspannend omdat je lekker buiten wandelt en bezig bent. Maar het gaat ook om meer, het gaat om een spelletje.

Om je spel en je spelinzicht te verbeteren, kan je natuurlijk jezelf verder ontwikkelen. Oefenen is hierbij de beste leermeester, maar ook les(sen) nemen kan je helpen. Ook kan je je aansluiten bij een bestaande club en op die manier nieuwe mensen ontmoeten. Verschillende clubs in de regio hebben leuke aanbiedingen om eens kennis te maken met de golfsport en je aan te sluiten bij een club.
Golfclub De Gulbergen heeft op dit moment ruimte voor nieuwe leden. Zij zijn gestart met een actie waarbij je alle beginselen van het golfen leert kennen en tevens lid wordt van de golfclub. Voor nog geen € 300 krijg je 18 golflessen (van een echte "pro"), theorielessen plus een jaar lidmaatschap van de Golfclub. Daarnaast mag je met een eigen "buddy" de baan op en krijg je gedurende het eerste jaar (10x) 50% korting om op één van de banen te spelen. Normaal zijn de kosten hiervoor ruim € 800. Met deze actie wil De Gulbergen aangeven dat de uitspraak "golf is een elitaire sport" definitief tot het verleden behoort.

Wanneer jij ook geïnteresseerd bent en je wilt meer over golfen weten, dan kan je terecht op de site www.golfdegulbergen.nl of bij de caddymaster aan de Heiderschoor 26 in Mierlo, tel. 0492 592455, keuze 2.


Auto-puzzelrit richting Son en Breugel

44e NACHT VAN BEST op 1 oktober een auto-puzzelrit richting Son en Breugel
Op zaterdag 1 oktober a.s. wordt in Best de 44e Nacht van Best georganiseerd. Dit jaar gaat het tweede traject richting Son en Breugel. De Nacht van Best is een avontuurlijk uitje in de vorm van een puzzelrit over mooie en minder bekende wegen door het buitengebied van Best. De deelnemers rijden via een eenvoudige en ook door onervaren deelnemers zonder problemen te volgen routebeschrijving.

De tocht is verdeeld in 2 trajecten van circa 40 kilometer elk met daartussen een pauze van een halfuur. De eerste deelnemende equipe start zaterdagavond om 20.00 uur en de laatste equipe wordt 's nachts om 02.00 uur terugverwacht. De Nacht van Best is een prachtige happening. Het inschrijfgeld bedraagt bij voor-inschrijving tot 29 september a.s. € 15 per equipe. Bij inschrijving op de dag van de rit is het inschrijfgeld € 17. Daarvoor krijgen de deelnemers de routebeschrijving, een prachtig rallyschild voor op de auto, een goody bag, een bij de start genomen kleurenfoto van de equipe en prijzen (o.a. een PSV VIP arrangement) voor elke deelnemende equipe.

Snelheid speelt bij de Nacht van Best geen rol. Het gaat vooral om slimheid, teamwork en gezellig avontuur. De Nacht van Best wordt verreden volgens een eenvoudig reglement (de spelregels). Het is van belang om dit reglement goed door te nemen, omdat de uitzetters tijdens de rit zullen proberen aan de hand van dat reglement de deelnemers in de val te laten lopen. Beginnende deelnemers kunnen inschrijven in de Tourklasse.
Bij de start ontvangt elke deelnemende equipe (bestaande uit een chauffeur + navigator) de routebeschrijving. Wanneer de in de routebeschrijving vermelde routeopdrachten opeenvolgend worden uitgevoerd, dan komt elke deelnemer ook weer bij de finish. Door middel van bemande en onbemande routecontroles wordt gecontroleerd of de deelnemers de route foutloos rijden. Deze routecontroles dienen te worden genoteerd op de controlekaart, die bij de start wordt uitgereikt. Voor elke gemiste goede controle en voor elke genoteerde foutcontrole krijgt een deelnemer 30 strafpunten. Elke minuut te laat bij de finish betekent 1 strafpunt. De deelnemer met de minste strafpunten wint de rit.

Om aan dit evenement deel te nemen, kan telefonisch worden ingeschreven bij Peter Hover (040-2527488). Nog gemakkelijker is het om in te schrijven via de website www.nachtvanbest.nl. Ook op de avond zelf kan tot 20.00 uur worden ingeschreven. De startlocatie is Zalencentrum Prinsenhof, Hoofdstraat 43, 5683 AC Best.


Afbeelding