Afbeelding
Foto:

USA dag, zaterdag 8 oktober

Zaterdag 8 oktober organiseert Effting Reizen een USA informatiedag.
Laat u op deze dag door onze specialisten informeren en inspireren over een reis naar de USA. Wij verzorgen 3 interessante presentaties:
13.00 uur Florida
14.00 uur New York
15.00 uur Zuidwest USA (de staten Californië, Arizona, Utah en Nevada)
Aanmelden: info@effting.nl o.v.v. aantal personen en presentatie(s) naar keuze.
Toegang is gratis.
Als u over een andere bestemming geïnformeerd wilt worden, dan laat het ons weten en wij proberen het in te plannen.
Locatie: Effting Reizen, Elzentlaan 139, Eindhoven.


Pompoen- en Sierkalebasdag bij Winery & Herbs in Schijndel

Bij Winery & Herbs in Schijndel, tevens bezoekerscentrum van Nationaal Landschap Het Groene Woud, vindt op zondag 2 oktober de pompoen- en sierkalebasdag plaats. Een dag volop activiteiten voor jong en oud.

Op zondag 2 oktober organiseert Winery & Herbs haar pompoen- en sierkalebas dag van 11.00 tot 17.00 uur.
Er zijn veel activiteiten om zelf te doen, zoals pompoensnij-activiteiten, schminken, pompoen schieten, lichtjesshow met gesneden pompoenen en een heuse pompoengooi-wedstrijd. Daarnaast zijn er allerlei marktkramen van ondernemers uit de regio en is de streekwinkel en het terras gezellig open. Ook zijn er allerlei gerechten, gemaakt van en met pompoen, te nuttigen. Een dag voor zowel jong als oud. Kijk voor meer informatie op www.wineryandherbs.nl. Het bezoekerscentrum bevindt zich aan de Boxtelseweg 23 in Schijndel.

Bezoekerscentrum Het Groene Woud
Nationaal Landschap Het Groene Woud is het beste te ontdekken vanuit een van de acht bezoekerscentra in het gebied. Winery & Herbs in Schijndel is een van deze acht centra. Alle bezoekerscentra geven interessante en relevante informatie over Het Groene Woud, educatieve informatie over natuur en cultuurhistorie en tips over routes om te fietsen, wandelen, kanoën of paardrijden. Ook zijn er kaarten, (natuur)boeken en leuke dingen voor kinderen te koop. Vragen worden beantwoord door deskundige medewerkers. Daarnaast vertelt iedere poort van Het Groene Woud een eigen verhaal via spannende activiteiten, interessante excursies en actieve workshops. Bij Winery & Herbs staan zien, proeven, ruiken en ervaren centraal. In de wijngaard en kruidentuin worden kruiden en druiven maar ook andere groenten en fruitsoorten geteeld. Zelf geproduceerde wijnen, jammen, theeën, sappen en sauzen zijn te koop in de streekwinkel. Veel van deze producten zijn ook tijdens workshops met familie of vrienden zelf te maken. Zie: www.hetgroenewoud.com.


Tuinweekend in Groencentrum de Mortelen VOF voor jong en oud 7, 8 en 9 oktober

De herfst gaat weer langzaam zijn intrede doen waarbij ook uw tuin de nodige aandacht nodig zal hebben voor de winter. Of denkt u misschien op dit moment "wat gaan we met de tuin doen voor de volgende zomer?"

Een mooie gelegenheid voor Groencentrum de Mortelen vof om een Tuinweekend te organiseren waarbij alle onderhoud- en adviesconcepten voor een tiptop gezonde mooie tuin aan bod komen. Onze zorg is dat al uw vragen omtrent uw tuin bij ons beantwoord kunnen gaan worden. Advies van tuinontwerp tot aan het eindonderhoud.
Wij gaan dit doen d.m.v. demonstraties en adviesmomenten van ervaren deskundigen op deze verschillende gebieden. Alle processen voor de tuin komen aan de beurt zodat u niet alleen in het voorjaar en de zomer van uw tuin kunt genieten maar het gehele jaar door. Heeft u veranderingen op uw lijstje staan zoals bestrating, heggen, stenen plantenbakken, bomen, planten of een gehele nieuwe tuin? Dan mag u dit weekend echt niet missen!
Wat is er allemaal te doen:
• Uw grond laten testen en als het nodig is krijgt u aanvullend advies
• Winterklaar maken van uw tuin
• Snoeien
• Alles over bestrating en schuttingen
• Hoe maak je een tuinontwerp en waar moet je op letten
• Grote viooltjesmarkt met een zeer gevarieerd assortiment. Losse verkoop maar ook prachtig opgemaakte bloembakken/bloempotten
• Kinderen kunnen zaterdag en zondag vanaf 10.30 uur pompoenen bewerken en knuffelen met de kleine huisdieren van EBKV
• Volop herfsthapjes en drankjes uit proberen en ideeën opdoen voor thuis of een feestje door Eetcafe FF Anders uit Best
• Vele acties en aanbiedingen in het Groencentrum
• Voor sommige onderdelen kunt u zich beter van te voren aanmelden
• Niet alle onderdelen worden dagelijks behandeld dus kijk even op onze site voor meer informatie, demonstratietijden en aanmeldmogelijkheden
• Openingstijden: vrijdag van 9-20 uur | zaterdag van 9-17 uur | zondag van 10-17 uur
Groencentrum de Mortelen
Aarleseweg 50, 5684 LN Best
0499-329888

info@groencentrumdemortelen.nl / www.groencentrumdemortelen.nl