woensdag 28 september

Fotoexpositie Fran Maasdam

Fotografe Fran Maasdam toont Op de Gang van Brasserie La Sonnerie drie maanden lang haar bijzondere foto's onder de titel "Spreekt voor zich". van 2 juli tot 28 september 2016 De expositie is vandaag voor het laatst te bezoeken in de Brasserie tijdens openingstijden van La Sonnerie www.arslongakunst.nl Hotel La Sonnerie Nieuwstraat 45 5691 AB Son

vrijdag 30 september

Kennismakingslessen voor biodanza

vanaf 30 september zijn er weer kennismakingslessen voor biodanza (dans en beweging op muziek) in de Boerderij op vrijdagmorgen van 10 - 12 uur. De kennismakingslessen zijn op 30 september en 7 oktober. Meer informatie op www.meerbiodanza.nl of
tel. Kitty van der Meer 06 28157947

Benefietconcert

Benefietconcert mannenkoor Zang en Vriendschap in de Genovevakerk in Son en Breugel. Vrijdagavond 30 september 20.00 – 21.30 uur. Toegang gratis, collecte na afloop.
U kunt genieten van de muzikale samenwerking tussen 4 musici die al jarenlang als het ensemble "Kupalje" 3 weken hun woonplaats Minsk in Wit Rusland verruilen voor een stekje in Brabant.
Soliste Tatjana Jeletskaya bespeelt een bijzonder instrument, de Wit Russische cimbaal. Zij zal op virtuose wijze o.m. een aantal dansmelodieën vertolken. Tenor Viktor Strelchenia, bariton Andrei Morozov en pianist Nicolai Serdobov zijn de andere executanten, die o.m. een aantal aria's uit bekende opera's ten gehore brengen.
Naast Zang en Vriendschap zal ook het kerkkoor van de St. Petrus Basiliek in Boxtel tijdens het concert optreden.
Koren en solisten wisselen elkaar af in een veelzijdig programma en zullen de avond gezamenlijk afsluiten met het bekende Kalinka.

zondag 2 oktober

Garage-Sale in Heuveleind te Best

Op zondag 2 oktober 2016 wordt van 11:00 tot ca 14:00 uur de jaarlijkse garage-sale gehouden in de wijk Heuveleind. Bent u op zoek naar gebruikte spulletjes? Denk hierbij aan: speelgoed, computerspellen, CD's/DVD's/CD-rom's, boeken/strips, huishoudelijke artikelen, servies/vazen/bloempotten, gereedschap enz.. Verkooppunten zijn herkenbaar door ballonnen etc..

Terrasconcert van Die Drei Dörfer musikanten

Zondag 2 oktober zal er weer het laatste terrasconcert van dit jaar worden verzorgd door Die drie Dörfer Musikanten bij Restaurant De Zwaan, Markt 9 5691 AR Son. Zoals gebruikelijk verzorgt de kapel vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur een bijna non-stop programma van Egerländer- Böhmische- en Tsjechische volksmuziek waarbij gezongen wordt door Anny Stobbe en André van der Leest. Hopelijk is het zondag nog een zonnige dag zodat het optreden buiten kan plaats vinden. Bij slecht weer wordt het concert verplaats naar binnen. Iedereen is van harte welkom bij De Zwaan. Het belooft weer een gezellige muzikale middag te worden. Toegang gratis.

IVN Herfstwandeling op zondagmiddag 2 oktober 2016

Op zondagmiddag 2 oktober organiseert het IVN Son en Breugel een herfstwandeling naar De Nieuwe Heide, het gebied ten Zuiden van de Bestseweg ter hoogte van het Oud Meer. De start is om 13.30 u bij de blokhut van Dutmella, Dutmellapad 2, 5691 NN Son. Honden (ook aangelijnd) mogen helaas niet mee.
Starttijd: Zondag 2 Oktober, 13:30u Startpunt: Blokhut Scouting Dutmella (langs de Bestseweg) Dutmellapad 2 5691 NN Son Meer info: Dori Simons, 0499 - 472416.

woensdag 5 oktober

Thema-avond met Bekkenbodemtherapeut Nicole Vermeulen

Thema-avond met Bekkenbodemtherapeut Nicole Vermeulen woensdag 5 oktober 2016 om 20:00 uur bij La Sonnerie
Nicole Vermeulen is een geregistreerd bekkenfysiotherapeut. Als bekkenfysiotherapeut houdt zij zich vooral bezig met klachten in het bekken, bekkenbodem en organen in het kleine bekken zoals de blaas, baarmoeder en darmen. Introducés zijn ook welkom op deze avond.
Aanmelden voor deze avond bij La Sonnerie aan de Nieuwstraat 45 in Son kan tot maandag 3 oktober bij Connie van Helvoirt 0499 – 475 514 connievhelvoirt@hotmail.com Kosten VA leden gratis – Introducés € 3,00 incl. kopje koffie of thee Meer informatie over Vrouw Aktief en lidmaatschap: www.vrouwaktief.nl

Zangworkshop Groep '78 zingt!

Zangworkshop door Groep '78 zingt!
Schrijf je in voor onze zangworkshop en word een echte zanger of zangeres.De gratis zangworkshop vindt plaats op drie woensdagen:
5, 12 en 19 oktober 2016 20.00 – 22.00 uur Buurthuis De Boemerang
Planetenlaan 1a, Eindhoven
In deze drie avonden leer je de techniek van het zingen en studeer je een popsong in.
Schrijf je in via info@groep78zingt.nl o.v.v. Zangworkshop.

zaterdag 8 oktober

Durf jij de uitdaging aan? Doe mee met de Kids Survival Day!

Op zaterdag 8 oktober vindt van 13.00 uur tot 16.00 uur de derde editie van de Kids Survival Day plaats. Jongens en meiden van 4 tot 15 jaar: jullie zijn van harte welkom op het Oranjeveld in Son om de uitdaging aan te gaan en je grenzen te verleggen!
De Kids Survival Day wordt georganiseerd door Scouting Mgr. Bekkersgroep. Kom 8 oktober tussen 13.00 en 16.00 uur naar het Oranjeveld, aan de Oranjestraat in Son.
Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is niet verplicht, maar wel fijn voor de organisatie. Weet je al zeker dat je erbij bent? Stuur dan een e-mail met je leeftijd en je naam naar kidssurvivalday@mgrbekkersgroep.nl. Meer informatie vind je op www.kidssurvivalday.nl.

USA dag, zaterdag 8 oktober

Zaterdag 8 oktober organiseert Effting reizen een USA informatiedag. Laat u op deze dag door specialisten informeren en inspireren over een reis naar de USA. Er zijn 3 interessante presentaties: 13.00 uur Florida 14.00 uur New York 15.00 uur Zuidwest USA (de staten Californië, Arizona, Utah en Nevada) Aanmelden: info@effting.nl o.v.v. aantal personen en presentatie(s) naar keuze. Toegang is gratis. Locatie: Effting Reizen, Elzentlaan 139, Eindhoven.

zaterdag 15 oktober

presentatie boek Verborgen Schoonheid

Giti Entezami fotograaf uit Son en Breugel presenteert haar fotoboek Verborgen Schoonheid. Een foto boek met foto's van de Dommel met historische teksten van de heemkundekring Son en Breugel en gedichten van Yvonne Mulder. Tijdens de presentatie zal ook de expositie met foto's van de Dommel geopend worden.Zaterdag 15 oktober 15.00 uur