Afbeelding
Foto:

Burendag in de Neptunusstraat

Afgelopen zaterdag 24 september was het weer Burendag. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

De Burendag is een initiatief van het Oranjefonds in samenwerking met Douwe Egberts. Het doel van de Burendag is om mensen dichter bij elkaar te brengen.
Het is dan ook mogelijk om als buurt een subsidie aanvraag tot €450,- in te dienen bij het Oranjefonds om de Burendag uit te kunnen voeren.

Dit deden ze ook bij buurtvereniging de Neptunus van de Neptunusstraat in Breugel. Van de subsidie hebben ze kroonringen aangeschaft om het oud plastic aan op te kunnen hangen. Ook werden er plastic bakken gekocht voor het oud papier.
Als activiteit konden alle kinderen en hun ouders de bakken versieren.

Van de overige subsidie huurde de vereniging een springkussen zodat de kinderen niets te kort kwamen op deze prachtige zonnige dag.

Een extra verrassing op de Burendag kwam via Son en Breugel Verbindt in de vorm van een heerlijke vlaai. Aansluitend is er een culinaire barbecue verzorgd door Flavours Catering en Evenementen.


Lezerspodium

Beste redactie

Met interesse heb ik de bijdrage in uw blad over de herdenking in Berkenstaete op 16 september jongstleden gelezen en was ik verheugd over de ruime aandacht die aan dit geslaagde evenement is besteed.
Dit evenement was ontstaan uit de initiatieven van Desiree Tomassen (activiteitencoördinator Berkenstaete), Leny Achten (Vrienden van
Berkenstaete) en Leo Diesch (Veteranen Son en Breugel).
Het viel mij bij het lezen van het artikel op dat ruim aandacht werd besteed aan mevrouw Tomassen en de Veteranen maar met geen woord werd gerept over de "Vrienden van Berkenstaete".
De "Vrienden van Berkenstaete" betekenen veel voor de bewoners van Berkenstaete en de "Vrienden" waren verantwoordelijk voor het invullen van het programma vanaf 17.00 uur.

Mevrouw Leny Achten van de Vrienden heeft zich die dag van 's-morgens vroeg tot 's-avonds laat met niet aflatend enthousiasme, motivatie en werklust ingezet voor de bewoners van Berkenstaete, hierin gesteund door haar man en andere "Vrienden van Berkenstaete".
Het is zeker ook aan haar te danken geweest dat dit prachtige evenement zo geslaagd is. Reden waarom ik gemeend heb om namens de "Veteranen Son en Breugel" deze onderbelichting te vermelden.

Afbeelding
Afbeelding