Theaterconcert:
De Maria Monologen

Maria, het meisje uit Nazareth en de moeder van Jezus, is een fascinerende vrouw. In ieder geval iemand waar je niet omheen kunt, wat voor achtergrond je ook hebt. Protestant of katholiek, gelovig of ongelovig, man of vrouw!

In " De Mariamonologen" vertellen we nieuwe, moderne verhalen over haar op een ontroerende, maar ook humoristische manier. We zingen onze eigen Marialiedjes. En we spiegelen ons aan haar. Want wie is Maria voor ons, vrouwen van nu?

De hoogzwangere Maria, een asielzoekster, de liefdevolle moeder Maria, die haar zoon inspireert en ziet opgroeien tot een groot man, Maria, inspiratiebron voor alle Malala's, Maria, de Dwaze Moeder, die samen met de Argentijnse dwaze moeders zoekt naar haar zoon, Een Maria voor alle vrouwen, een lied op het prachtige Ave Maria van Gounod.

"Theaterconcert De Mariamonologen"is een voorstelling vol prachtige verhalen, gedichten en nieuwe liedjes speciaal geschreven en gecomponeerd voor deze voorstelling. Maar ook het prachtige Salve Regina en wereldmuziek van o.a. Youssu N'Dour en de Beatles. Met hart en ziel gezongen en met overgave verteld door Elly Zuiderveld, Ineke ter Heege en Elise Mannah. Drie zangeressen die diep weten te raken. Begeleid op de piano door Henk Doest en regie: Jan-Jaap Jansen.

Datum: Vrijdag 14 oktober 2016
Aanvang: 20.00 uur (met pauze)
Plaats: Protestantse Kerk, Zandstraat 26 in Son
Kosten kaarten: € 7,50 per stuk
Reserveren kaarten: mariainson@kpnmail.nl


Informatiebijeenkomst PGB (PersoonsGebonden Budget)

Donderdagavond 13 oktober 19.30 - 21.30 uur. De Bongerd, Asteroidenlaan 2a in Breugel.

Deze informatieavond wordt georganiseerd door het Chronisch zieken en Gehandicapten Platform (CG-Platform) Son en Breugel. Spreker is:
de heer Hans van der Knijff van de landelijke organisatie
Per Saldo, een vereniging voor en door persoonsgebonden budgethouders.
Aan de orde komt de stand van zaken van het PGB-beleid na alle wijzigingen in de wetgeving voor de zorg, Wmo en Jeugdzorg. O.a. is nu het trekkingsrecht ingevoerd en betaald de SVB de PGB uit. Wat zijn er nog meer voor wijzigingen te verwachten?
Natuurlijk is er ook gelegenheid om uw vragen te stellen.
Toegang is gratis.
Iedereen is welkom, aanmelden hoeft niet.
Zaal is vanaf 19.00 uur open.
Meer informatie op onze website: www.cgplatformsonenbreugel.nl of via e-mail: secretaris@cgplatformsonenbreugel.nl of telefonisch: 0499-479293


Vereniging Vrouwencontact Son en Breugel

Programma oktober
Iedere zaterdag Nordic Walking
Dinsdag 4 oktober :Franse Conversatie
Donderdag 6 oktober: Fietsen
Dinsdag 11 oktober: Bridge
Donderdag 20 oktober :Busexcursie Chrysantenfestival
Kasteeltuinen in Arcen
Dinsdag 25 oktober: bridge
Donderdag 27 oktober: Lezing
"succesvol dementeren" door Irene Smoor.
Donderdag 27 oktober : Wandelen.
Wilt U iets weten over onze activiteiten
Marijke Krämer 0499 460272
Algemene informatie:
www.vrouwencontactsonenbreugel.nl