Afbeelding
Foto:

Daaf van Veenendaaltoernooi wederom succes

Het jaarlijkse Daaf van Veenendaaltoernooi georganiseerd door Handbalvereniging Apollo was weer één groot succes.

Sportiviteit, gezelligheid en het verenigingsgevoel stonden deze dag centraal. Met 4 eigen teams en 5 teams vanuit o.a. Kudelstaart, Utrecht en Tilburg werd er flink geoefend voordat de zaalcompetitie van start gaat. Het Daaf van Veenendaaltoernooi biedt HV Apollo en andere verenigingen de uitgelezen kans om door middel van een aantal korte wedstrijden ritme op te doen voor de start van de competitie. Voor de toeschouwers en spelers is het een mooie start van het aankomend seizoen.
Het heren senioren 1 team speelde hun show-wedstrijd in de nieuwe tenues van Sonsport en versloegen onder groot enthousiasme de White Demons!
Lijkt het je leuk om naar handbalwedstrijden te komen kijken? Het wedstrijdprogramma staat wekelijks online op de Facebook van HV Apollo.

Nieuwe wedstrijdtenue's meisjes B1
Het kampioenselftal seizoen 2015-2016 meisjes B1 van Apollo is door haar sponsoren in het nieuw gestoken. De sponsoren Karel Merks Toiletwagenverhuur en autobedrijf de Heijde staken de dames in een nieuw outfit en werden daarvoor voor aanvang van de wedstijd tegen PSV bedankt door trainer Rob vd Linden. De nieuwe kleding en de aanwezigheid van de sponsoren bij de wedstrijd resulteerden helaas niet in een overwinning voor de meisjes B1.

Mocht u interesse hebben om HV Apollo te willen sponsoren, dit kan op verschillende manieren. U kunt contact opnemen via sponsering@hv-apollo.nl

Uitslagen:
Apollo HS1- Vlug en Lenig HS2 31-16
Apollo DS1- De Sprint DS2         24-15
Apollo HS2- HVW HS1                24-26
Achilles DS2- Apollo DS2         21-17
Apollo DB1- PSV DB2                 12-15
Apollo HC1- De Sprint HC1         18-15
Apollo D1- De Sprint D1         17-8
Swift E2- Apollo E1                 23-2


Grote overwinning voor Corridor F2 korfbal.

"Oma, ik moet zaterdag 1 oktober meespelen met het tweede korfbalteam (F2) , kom jij kijken"?
Mijn 6 zesjarig kleinkind Lisa kijkt me vol verwachting aan en heeft er uiteraard geen benul van dat wij de avond ervoor een topprestatie moeten gaan leveren met ons team omdat ook wij meedoen aan de jaarlijkse dorpskwis.


En wat zeg je dan "natuurlijk schat kom ik kijken, hoe laat "?
Kwart over negen zaterdagmorgen staat oma aan de kant samen met meerdere ouders en grootouders bij wie ook duidelijk merkbaar is dat ook zij de avond ervoor druk bezig zijn geweest met het opzoeken en invullen van al die vragen.
Een beetje duf dus maar gelukkig dan is er koffie !
Een beetje afwachtend bekijk ik de eerste minuten van dit jongste team van korfbalclub "De Corridor"
Toch knap denk ik dan, meisjes van 6-7 jaar oud net een klein jaartje bezig met trainen tezamen met de F1 meisjes en dan nu voor het eerst competitie spelen dat is niet niks.
De Coaches Ronald en Lisa geven ze aanwijzingen maar daar snap ik in het begin niks van;
"blijf bij je meisje" of "ga met je billen naar de korf staan" "maak een treintje " en "afhangen"??????? Het zegt me allemaal niks.
Voetbaltermen herken ik wel maar dit?
Gelukkig krijg ik direct uitleg van een van de ouders die al meerdere jaren meedraait in de korfbalwereld en kan ik nu ook gerichter naar het spel kijken.
Het blijkt een makkie te worden voor de meisjes want het "treintje"werkt goed en er wordt hard gewerkt zodat uiteindelijk de uitslag 11-3 voor F2 Corridor is.
Suus, Benthe, Jara, Janneke en Lisa, allemaal weten ze een of meerdere keren te scoren .
Oma kijkt –uiteraard trots- naar de verrichtingen van haar kleindochter net 6 en al net zo fanatiek als haar ouders, zeker als ze dan ook nog een paar keer scoort in de wedstrijd.
Maar het hele team in de shirtjes van Van Roon en zeker ook de begeleiding verdient een pluim.
Met rode koontjes en afgezakte kousen krijgen we nog allemaal een high five en gaan ze op weg naar de douches .
Proficiat F2 knap gedaan.
En oma? Die gaat naar huis in de wetenschap dat dit zeker niet de laatste keer is dat ze langs de lijn staat niet alleen omdat ook het oudste kleinkind speelt in een team , maar omdat het heel leuk en hartverwarmend is om te zien hoe ze hier bij deze club bezig zijn met de jeugd en dat allemaal door vrijwilligers, petje af!
Snel nog even thuis de korfbaltermen en de spelregels oefenen !!!!!!