Afbeelding
Foto: Rob Nijmeijer

Donderdag 29 september vond de officiële opening plaats van Zorgvilla De Kleine Heide aan de Europalaan in Son en Breugel, een uniek concept in onze regio.

Aanleiding voor Henriette van Berkel onze correspondent om eens te gaan kijken. En ze was niet alleen want zowel donderdag als vrijdag was de belangstelling groot. Waar eens een sporthal stond staat nu Zorgvilla De Kleine Heide. Zorggroep De Laren is trots op het eindresultaat en de villa is voorzien van alle gemakken voor de bewoners. Lees meer op pagina 9 van deze uitgave.


Fusieplannen houden Son en Breugel bezig

Of het nou om het bezoek van de commissaris van de Koning gaat of een informatie avond van Dorpsbelang, één onderwerp komt altijd aan bod: de mogelijke fusie met Nuenen.

Door: Adrie Neervoort

De Commissaris van de Koning Van de Donk had het misschien al verwacht tijdens het persgesprek en had zich daarop dan ook goed voorbereid. Hij liet weten de commotie omtrent het rapport Demmers wel te begrijpen, maar dat je er ook veel mogelijkheden in kon zien. De Commissaris was dan ook verheugd om te zien dat de politiek het rapport gebruikte om met de inwoners in gesprek te gaan over het onderwerp. En wat het tijdspad betreft: volgens Van de Donk is dit duidelijk, maar het eindresultaat is belangrijker.

Op een bijeenkomst van Dorpsbelang, op dezelfde dag dat de Commissaris van de Koning Son en Breugel bezocht, konden de inwoners meepraten over de toekomst van ons dorp.
Op woensdagavond 28 september maakte een kleine 40 mensen gebruik van deze uitnodiging. Een wat tegenvallende opkomst, zeker gezien het onderwerp, wellicht leeft het op dit moment nog niet voldoende. Ondanks het geringe aantal belangstellenden was het een effectieve avond, waarbij het publiek actief een rol speelde in de vraagstelling. Duidelijk was aan het eind van de avond wel dat bijna niemand van de aanwezigen de fusie, zoals voorgesteld in het rapport Demmers, zat te wachten.
Er zullen nog meer mogelijkheden van inspraak volgen, inspraak en je stem laten horen is een democratisch recht. Laat daarom weten wat je vindt!

En dit keer niet via facebook of een ander sociaal platform, maar gewoon op een bijeenkomst waar je als inwoner van ons dorp mag zeggen wat jij er nu van vindt.


De toekomst?